English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
עכשיו בחנויות: הספר החדש ''ארוחות פסח''
מה חדש

10 באוגוסט , 2017
השף אביב משה משיק את אילדיז
השף המוערך אביב משה מצטרף לנבחרת השפים של "שרונה מרקט" ומשיק את אילדיז – דוכן אוכל רחוב טורקי. פירוש השם "אילדיז" הוא "כוכב" בטורקית (אשר מתנוסס גם על לוגו הדוכן), ומשמעותו היא הנדבך הנוסף של השף למטבח הבלקני, אשר ידוע במאכליו העשירים שמבוססים בעיקר על בשר ובצקים שונים למיניהם. לצד מגוון מאכלים טורקיים אותנטיים ומוכרים, כמו לחמאג'ון וקבב, השף אביב משה מציע ב"אילדיז" מנות חדשניות עם טוויסט של המטבח הישראלי בשלוש קטגוריות: מגולגלים בלאפה, "סכין ומזלג" וסלטים
להמשך ...

26 ביולי , 2017
המסעדה הוותיקה דיקסי גריל בר התחדשה
לפני זמן קצר עברה המסעדה הוותיקה והטובה דיקסי גריל בר של השף חיים כהן שיפוץ ראשון מזה 24 שנים של פעילות 24/7. במסגרת השיפוץ נשמרה לחלוטין אווירת אולם האוכל של דיקסי, האפלולית והאינטימית, שמרגישה כמעט זהה בבוקר ובלילה, כיאה למוסד שפתוח 24 שעות ביממה. נשארו תאי הישיבה, בסגנון אמריקני, עם הספסלים המעוגלים והמרופדים. נשארו העמודים של לבנים אדומות, בסגנון אמריקני, ועליהם המנורות, בסגנון אמריקני, שמפיצות אור רך. לעומת זה מתחם הבר נבנה ממש מחדש. הבר נמצא עכשיו על קיר אחר והתקרה מודרנית.
הלכנו לדיקסי כדי להיזכר במנות הדגל שלה, מצאנו שהן לא השתנו, וטוב שכך.
לתפריט המסעדה הקליקו כאן
להמשך ...

16 ביוני , 2017
צ'יז בר חיפה – הפתעה לטובה ליד הנמל
באזור הבילויים החדש בעיר התחתית בחיפה נפתחה לפני כשנה מסעדה בשם צ'יז בר אוכל. נסענו לחיפה כדי להתרשם מהמקום, ולדגום כמה מנות. בהסתמך על השם אפשר היה לצפות למעדנייה חלבית שמוכרת מגוון של גבינות ומוצרי חלב על בר, עם ככרות גבינה וקצת ריח של עיזים להשלמת האווירה. ההפתעה הייתה למצוא מסעדה מצוחצחת ומודרנית, המגישה לשולחנות מנות מסעדה משובחות ונדיבות, על כלים יפים וגדולים. לתפריט העיסקיות הקליקו כאן
לתפריט המלא הקליקו כאן
להמשך ...

15 ביוני , 2017
פלאפל עולמי בריבוע
רשת "פלאפל בריבוע" מחדשת את המנה הכי ישראלית ומשיקה, יחד עם שף הצמרת אביב משה, מהלך שלוקח את הפלאפל לטיול מסביב לעולם. השף אביב משה פיתח עבור הרשת ארבע מנות בינלאומיות:
• פלאפל תאילנדי,
• פלאפל איטלקי,
• פלאפל אמריקאי
• ופלאפל יווני
זהו מהלך ראשון מסוגו בישראל אשר לוקח את המאכל המיתולוגי, מעמודי התווך של הישראליות – הפלאפל – למסע סביב העולם.
להמשך ...

18 במאי , 2017
עיסקיות נפלאות בהרצלייה, בשישי בצהריים
מלון ריץ קרלטון בהרצלייה נותן לאורח, ברגע שהוא נכנס למקום, הרגשה של "קפיצה קטנה לחו"ל". יש במלון אלגנטיות מאופקת של מרחב ואיכות ללא צעקנות או התנשאות. כיוון שהמלון בנוי באזור המרינה, מקבל האורח פרס נוסף: מראה היאכטות והסירות הרבות והצבעוניות העוגנות במרינה.
מסעדת הדגל הכשרה של המלון היא הרברט סמואל, והחדשות הטובות הן – שאפשר לאכול שם ביום שישי, בין השעות 12:30 ועד 14:30 ארוחות עיסקיות נפלאות ב-88 ₪
לעיון בתפריט העסקיות הקליקו כאן
לעיון בתפריט הקינוחים הקליקו כאן
להמשך ...

30 במרץ , 2017
תפריט בוקר חדש במלונות מטיילים
רשת "מלונות מטיילים" שבגליל כוללת חמישה מתחמים של B&B , דהיינו מקומות שמספקים לינה וארוחת בוקר. ביקרנו במלון הנמצא בקיבוץ גשר הזיו שבגליל המערבי כדי להתרשם מתפריט ארוחת בוקר גלילי חדש. את התפריט פיתחו אינס ינאי, סטייליסטית אוכל ומתכונאית, ואודי ברקן, שף ודיאטן קליני. הפיתוח נעשה במסגרת המגבלות התקציביות שהרשת קבעה, ומתבסס על יכולות הביצוע של הצוותים המקומיים בכל מלון.
להמשך ...

1 במרץ , 2017
AMAMA - מסעדה יפנית ברמת החייל
לאחרונה נפתחה מסעדה יפנית חדשה בלב איזור ההיי-טק המודרני. המסעדה היא סניף של מסעדת TYO היפנית הנמצאת באיזור הפיננסי של תל-אביב. שתי המסעדות מגישות מאכלים שיצר השף היפני יאמה סאן, שהצליח מאוד בניו-יורק והגיע לישראל לאחר שהתחתן עם ישראלית. המסעדה שבתל אביב מגישה אוכל יפני אוטנטי באווירה של מסעדה יפנית קלאסית. במסעדה החדשה AMAMA מוגש "אוכל רחוב יפני" באווירה יותר קלילה ומודרנית. לתפריט המעניין של המסעדה הקליקו כאן
להמשך ...

1 בפברואר , 2017
מסעדת 'טש וטשה' – חמארה ומסעדה גרוזינית
'טש וטשה' היא חמארה (סוג של בית מרזח) וגם מסעדה גרוזינית מודרנית. המסעדה ממוקמת בשוק הפשפשים התוסס שביפו. בעלי המסעדה הם מיקי מיראל (טש טש) שהוא מוזיקאי, ובת-זוגו יפעת טללייבסקי מיראל שהיא רקדנית. הם הקימו מקום אשר הם מקווים שיאפשר לכולם להרגיש בבית. "כולם" פירושו גם מי שגדלו על התרבות והמאכלים הגרוזיניים וגם ישראלים רגילים, שפשוט מחפשים בילוי כיפי וארוחה טובה.
צילומים: בר איילון, יונתן בר צבי, נתי גולד
להמשך ...

29 בדצמבר , 2016
מסעדת Tatti גבעתיים חוגגת 15 שנים ומחדשת את התפריט
"דרך השלום" הוא לא רק שם שיר אלא כתובתה של מסעדה פופולארית מאוד. המסעדה, הנקראת Tatti (באנגלית) נמצאת בדרך השלום 53, ולצידה בית מאפה המוכר לחמים טובים שנאפים בשיטה המסורתית.
קבוצת Tatti הוקמה ב-2002 ובמהלך השנים רכשה לעצמה שם בתרבות האוכל הישראלית, גם בזכות המאפייה וגם בזכותה המסעדות שלה. המסעדה הראשונה, שהוקמה בגבעתיים מוגדרת כ"בראסרי" ואילו המסעדה השנייה, שהוקמה ביהוד, הנקראת Tatti Loft מוגדרת כביסטרו ניו-יורקי.
לתפריט המלא הקליקו כאן
להמשך ...

22 בדצמבר , 2016
מסעדת Table Talk מגיעה ללב תל אביב
לפני חודשים אחדים נפתחה בלב תל אביב, צמוד צמוד לחנות כלי זמר שבדיזנגוף סנטר מסעדה חדשה הנקראת Table Talk (רק באנגלית). בערב חורפי קר ביקרנו במסעדה. התרשמנו מהמבנה בסגנון באו האוס, מהחצר עם העצים הגדולים שלפניו ומהבר שתופס את כל קומת הקרקע. עלינו לקומה הראשונה, שמאורגנת כמסעדת יוקרה, עם פסנתר נוצץ בפינת החדר. שוחחנו עם המנהל, מיכאל אוסטונובה, שסיפר על תפריט החורף החדש שלהם, המחולק לפרקים, ובחרנו מתוכם מספר מנות לטעימה. היה מעניין וטעים.
לתפריט הקליקו כאן
להמשך ...

9 בדצמבר , 2016
ארוחה מרוקאית משובחת במסעדת Ewa Safi
פירוש השם Ewa Safi הוא "די, מספיק!" במרוקאית, אבל אצל המרוקאים, לפעמים מילה מתארת סיטואציה שלמה, משהו בסגנון "עזוב אותי מהשטויות שלך" או בקיצור "תתקדם". המסעדה נמצאת בקצה של שכונת נוה צדק, למרגלות מגדל שלום. החניונים הגדולים שמתחת לבתי המשרדים של אחד העם מוכנים, בשעות הערב, לשמור לכם על המכונית תמורת 15 ₪ בלבד.
לתפריט הקליקו כאן
להמשך ...

8 בדצמבר , 2016
תפריט חורף ברשת ארומה בתל אביב
רשת ארומה בתל אביב ממשיכה לחדש וכעת עם בוא החורף, מרעננת את התפריט עם מנות חדשות ומחממות. באחד מימי הגשם האחרונים הלכנו לבקר את סניף ארומה ברושים, הנמצא במתחם מעונות הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, כדי להתרשם מהמרקים ומהסלטים שמוגשים שם. למרות מזג האויר הסוער היה המקום מלא בסטודנטים, עם מחשבי לפטופ פתוחים, שהיה להם כנראה יותר נעים לשבת במסעדה המוארת והמרווחת מאשר בחדר שלהם במעונות.
להמשך ...

1 בדצמבר , 2016
כיתת אמן בינלאומית בדן גורמה
לאחרונה הגיעו מחו"ל כמה שפים ממסעדות מעוטרות בכוכבי מישלין כדי לבשל כאן. הם בישלו ארוחות של שולחן עגול במסעדות נבחרות, יחד עם השפים הישראלים שלהן. המסעדות האלה הצליחו להתמלא בקהל המעריך אוכל טוב ומוכן לשלם עבורו.
בנוסף לבישול במסעדות הסכימו השפים האורחים לקיים כיתות אמן עבור שפים ממסעדות אחרות, שגם הם רצו לדעת את החידושים האחרונים, בלי לעבור דרך שדה התעופה בלוד. אנחנו הצטרפנו לקבוצת שפים שבאו לכיתת אמן שניתנה בדן גורמה - ביה"ס הגדול והמשוכלל לבישול, השייך לרשת מלונות דן ולאורט. השף האורח היה ת'ורסטון שמידט, מחלוצי המטבח הנורדי של דנמרק, השף המארח היה עמיר אילן והנושא היה "לבשל עם קש".
להמשך ...

17 בנובמבר , 2016
ארוחת חג ההודיה במלון ענבל ירושלים
אחרי שבחרה נשיא, ארצות הברית מתפנה לחגוג את חג ההודיה ובמלון ענבל מצטרפים לחגיגות עם ארוחת חג אוטנטית בליווי נגנים ומוסיקה חיה, ביום חמישי 24 בנובמבר. חג ההודיה הוא חג אזרחי שנוצר באמריקה על ידי המהגרים האנגלים הראשונים ,שבו הם ביטאו את אסירות התודה על החיים הטובים בארץ החדשה. את החג הזה חוגגים כולם: נוצרים, יהודים, מוסלמים וחילונים גמורים. בשנת 1863 החליט הנשיא לינקולן להפוך אותו לחג לאומי, ומאז חוגגים אותו בכל המדינות של ארצות הברית
להמשך ...

11 בנובמבר , 2016
רשת קפה רוטשילד פותחת סניף עשירי
בגבעתיים, על גבול תל אביב, נפתח הסניף העשירי של רשת קפה רוטשילד. זוהי רשת של בתי-קפה / מסעדות חלביים עם כשרות מהודרת. בתפריטים ובכרטיסי הביקור של הרשת נוספה המילה "בנדיבות" וזה אכן משתקף ביחס לאורחים ובגודל המנות. הרשת פועלת בשיטת הזכיינות, כאשר מנהל כל סניף הוא למעשה הבעלים. המנהל משקיע בסניף את כספו ואת זמנו, ומקבל מהרשת עיצוב של המקום, הדרכה בתפעול ונוהלי עבודה מסודרים שיבטיחו את ההצלחה.
לתפריט המלא הקליקו כאן
לתפריט הקינוחים הקליקו כאן
להמשך ...

3 בנובמבר , 2016
מזנון מרקי חורף במלון ענבל בירושלים
בתזמון מדויק של תחילת הגשמים מציע מלון ענבל בירושלים מבחר מרקים טעימים, חמים, משביעים ומענגים. הרעיון הוא שעל השולחן המרכזי במסעדה יש חמישה סירי מרק, מהבילים, בצבעים ובטעמים שונים. שניים מהם יהיו תמיד על הולחן: מרק בצל צרפתי ומרק מינסטרונה איטלקי. ביום הגשם שביקרנו שם היו גם מרק פיטריות, מרק זוקיני, ומרק ירקות כתומים. והמחיר – 59 ₪ בשיטת "אכול ככל שתרצה".
להמשך ...

29 בספטמבר , 2016
ביסטרו כשר חדש בתל אביב – מאפו של ניר צוק
השף ניר צוק השיק בתחילת ספטמבר 2016 את מסעדת "מאפו", בקומת הקרקע של מלון פרימה סיטי, ברח' מאפו 9 בת"א. זהו ביסטרו כשר, עם תפריט מגוון של מנות טריות מהים ומהיבשה. למסעדה מקומות ישיבה גם בחצר פנימית מוקפת בירוק וגם באולם ממוזג. אנחנו בחרנו לשבת בפנים. במהלך הארוחה פגשנו את השף, דגמנו וצילמנו את המנות המפורטות להלן ואנו ממליצים עליה.
לתפריט המלא הקליקו כאן
להמשך ...

4 באוגוסט , 2016
תפריט קיץ חדש במסעדת Lima Nippo
סמטאות יפו, באזור שוק הפשפשים, הן רקע מתאים למסעדה יפנית-פרואנית שמרוהטת בסגנון ניו-יורק ומגישה אוכל יפהפה וטעים. השילוב בין המטבח היפני למטבח הפרואני נוצר לפני 100 שנים, כשהמוני יפניים היגרו לעיר לימה בירת פרו. אז נוצר שם מטבח חדש, המשלב בין המטבח הפרואני ליפני. אחד השפים הגדולים של ימינו, נובו מטצוהיטה, שגם הוא עבד בלימה, אחראי על כך שהמטבח המעניין הזה פרץ למערב. נובו עצמו פתח כמה מסעדות בארה"ב ובאירופה והעמיד תלמידים רבים. אחד מהם -כריס גולדינג - הגיע גם אלינו, אל יפו והוא השף של המסעדה המעניינת הזו.
לתפריט המסעדה הקליקו כאן
להמשך ...

28 ביולי , 2016
'דומיניק קיטשן בר' – מסעדה חדשה במתחם הבורסה
מתחם הבורסה ברמת גן הופך להיות למוקד קולינרי המשמש את תושבי רמת גן ותל אביב. לא מעט מסעדות, קונדיטוריות וברים נפתחו לאחרונה באזור הזה, ולפי התפוסה שלהן נראה שאלה מקומות מצליחים ומוצלחים.
השם 'דומיניק' ידוע היטב כקונדיטוריה איכותית, עם עוגות מצוינות, לחמים, מיני מאפה, ועוגיות, שניתן לקחת הביתה. הקונדיטוריה משמשת גם מקום נעים לארוחות קלות, עם סלטים מגוונים, קישים עשירים וכמובן הלחמים והעוגות המוגשים לשולחן. לאחרונה התרחב המותג ולא הרחק מהקונדיטוריה נפתחה המסעדה הבשרית הכשרה 'דומיניק קיטשן בר'.
תפריט ארוחות הערב במסעדה הקליקו כאן
להמשך ...

24 ביולי , 2016
חצר גולדמן מציגה: תפריט יפואי-ים תיכוני
יש קסם מיוחד למסעדות שיושבות ממש על חוף הים. המסעדה שנקראה בעבר "אורגדה" ו"פיני בחצר" שינתה את שמה והיא נקראת עכשיו "חצר גולדמן" על שם הרחוב שהיא נמצאת בו – רחוב נחום גולדמן, בגבול שבין תל אביב ליפו.
את היין הלבן הצונן לגמנו על המרפסת הגדולה שצופה לים, ולמרות שהיה זה יום קיץ חם – הקרבה לים גרמה לבריזה נעימה ומלטפת. בארוחה עצמה, שהתקיימה בחלק הפנימי של המסעדה, דגמנו חלק מהמבחר הגדול של מנות שמוצעות בתפריט, וכולן היו טעימות ונדיבות. כדי לראות את התפריט המלא של המסעדה הקליקו כאן
להמשך ...

24 ביוני , 2016
ארוחה מעניינת באורבנו עם קפה נספרסו
בעידן החברתי החדש נוצרו דרכים אלטרנטיביות לצאת לאכול. במקום ללכת למסעדה רגילה – אפשר ללכת לביתם של שפים ובשלנים הפותחים את הבית שלהם לקבוצות קטנות.
מסתבר שישנה התאגדות חברתית עולמית בשם EatWith עם סניף בישראל שבעזרתה מגיעים האורחים אל השולחן הפרטי של מארחים. הארוחות האלה אינן בחינם והן עולות לפחות כמו במסעדה, ולרוב יותר.
לאחרונה דגמנו ארוחת בוקר כזאת במסגרת שיתוף הפעולה ביןEatWith לבין נספרסו, לכבוד השקת תערובת הקפה "אנביבו לונגו".
המארח שלנו היה השף און משען ואליו הצטרפה שרה פון שוורצה- כוכבת סדרת הטלוויזיה זגורי אימפריה ושחקנית תיאטרון מוערכת.
לתפריט הארוחה הקליקו כאן
להמשך ...

19 במאי , 2016
אלומה – מסעדת יוקרה חדשה בקראון פלאזה ירושלים
במלון קראון פלאזה בירושלים נפתחה לאחרונה מסעדת השף הבשרית של השף מיכאל כץ – אלומה. זוהי מסעדה כשרה למהדרין, שלא עושה פשרות או הנחות כדי להגיש מנות ברמה בינלאומית. המסעדה מצטיינת בעיצוב מוקפד ואלגנטי, שהושקעו בו כ-3 מיליון ₪.
מיכאל כץ, הוא שף מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ, והוא מביא איתו ידע וניסיון רבים שנרכשו בחו"ל.
להמשך לתפריט הקליקו כאן
להמשך ...

17 באפריל , 2016
ה'לינק' הירושלמי חוגג 18
הביסטרו-בר הוותיק 'לינק' של יהודה אסלן, בירושלים חוגג 18 עם תפריט משודרג ומפתיע המעלה זיכרונות וטעמים של פעם, ארוחת בוקר ירושלמית ואירועים מיוחדים. הכל מכל הלב, בדיוק כמו שבלינק יודעים לתת. נסענו לירושלים ובדקנו את מה שמציעים בארוחות בוקר בימי שישי ושבת, בין השעות 11:00 עד 17:00 . יש בסמוך למסעדה מגרש חנייה גדול, שהחנייה בו עכשיו חינם (פעם הוא היה מגרש חנייה בתשלום, ואולי הוא גם ישוב להיות כזה מתישהו) ולמזלנו גם מצאנו בו מקום.
קיבלנו מבחר מנות ירושלמיות, שחלק מהן אי אפשר למצוא בשום מסעדה בתל אביב ונהנינו מאוד.
להמשך ...

15 באפריל , 2016
יום הולדת שנה לגלידרייה Arte
הגלידרייה הקטנה במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב הנקראת Arte- מביאה את אומנות הגלידה האיטלקית העתיקה והמפוארת לתל אביב . זוהי גלידה שתהליך ייצורה בצורה טבעית הינו אומנות. במקביל לייצור גלידה איטלקית טבעית מיוצרת במקום גם גרניטה אמיתית איכותית ומשובחת.
סיסי ומרקו, בעלי הגלידרייה, מציינים שנה לפתיחת המקום ומשיקים שני טעמי גלידה וטעם גרניטה אחת – חדשים.
להמשך ...

1 באפריל , 2016
הילטון תל-אביב מציע אוכל עם דגש בריאותי במסעדת ה"לאונג'"
במלון הילטון תל-אביב עשו מהלך לחיזוק האוכל הבריאותי המוגש לאורחים. בתפריט החלבי, המוצע במסעדת ה"לאונג'" בקומת הכניסה של המלון, ישולבו מנות המתובלות בפחות מלח אך טעימות מאוד. המנות שומרות על טעמן בזכות השימוש ב"אוממיקס", שזוהי תמצית טבעית חדשנית המאפשרת לשמור על הטעם הטוב גם עם כמות מופחתת של מלח.
להמשך ...

16 במרץ , 2016
שבוע וולרונה במלונות דן
מלונות דן בשיתוף פעולה עם שוקולד VALRHONA מציגים את "שבוע וולרונה במלונות דן" במסגרת הפעילות, מלונות הדלקס של הרשת – "המלך דוד" ירושלים, דן אכדיה, דן תל-אביב ודן אילת – יציעו לאורחי המלון והקהל הרחב מגוון קינוחים כשרים ומפתיעים במחיר אחיד – 35 ₪ למנה:
• עוגת שוקולד דרום אמריקנית,
• 30 שנה של ג'ואנחה,
• טיילת האיים הקריביים,
• רביולי שוקולד
• היער השחור שלי
הפעילות תתקיים בין התאריכים: 27-31 במרץ 2016
להמשך ...

4 בפברואר , 2016
פאפא ג'ונס פותחת סניף ראשון בישראל
פאפא ג'ונס, רשת הפיצריות האמריקנית, שהיא השלישית בגודלה בעולם, פותחת את הסניף הראשון בארץ. הרשת אשר נוסדה בארה"ב בשנת 1984, מונה יותר מ־4,700 סניפים ברחבי העולם מבוססת בעיקר על משלוחים לבתי הלקוחות. הסניף הראשון ממוקם בדיזינגוף פינת ירמיהו, תל אביב. Better ingredients. Better pizza.
פאפא ג'ונס מתחייבת להעניק ללקוחותיה את הפיצה הטובה ביותר, מהמרכיבים הכי טריים ואיכותיים שיש. לכן הגיעו המומחים של הרשת לארץ כדי למצוא את הספקים המתאימים לכל רכיבי הפיצה.
להמשך ...

15 בנובמבר , 2013
געגועי לאוכל הפולני, לכבוד שבוע האוכל הפולני, נובמבר 2013

להמשך ...









Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר