English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

לביבות כרשה ותפוחי אדמה


16 בדצמבר , 2011

הלביבות הרגילות מקבלות טעם חדש ואהוב בעזרת כרשה. הכרשה ממלאת בעצם תפקיד כפול. היא גם מוסיפה טעם בצלי עדין וגם מפחיתה מאוד את כמות הקלוריות בכל לביבה, כי היא מכילה פחות קלוריות מאשר תפוחי אדמה.


לביבות כרשה מקורן במטבח הבולגרי הטעים ובחנוכה הן מתאימות ביותר להגשה.


 


10 לביבות


 


חומרים


4 יח' כרישה


1 תפוח אדמה בינוני


1 ביצה


2 שיני שום מעוכות.


6 כפות קמח תופח


מלח ופלפל שחור


שמן לטיגון


 


להגשה


עגבניות שרי


2 לימונים


 


הכנה


חותכים את הכרשה לפרוסות דקות ואת תפוח האדמה לקוביות. מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח בסיר גדול ומבשלים את הכרשה ותפוחי האדמה עד שהם מתרככים. מסננים היטב מהמים. משאירים את הירקות במסננת כ-20 דקות עד שהם מצטננים ועודפי המים יוצאים. אפשר לסחוט בידיים.


 


מועכים את תפוחי האדמה והכרשה בקערה ומוסיפים את השום המעוך. טורפים את הביצה ומוסיפים יחד עם הקמח ואבקת אפייה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. אם התערובת נראית רכה מדי מוסיפים עוד כף או שתיים קמח.


 


מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון בגובה פחות מסנטימטר. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת 2 כפות. כשהשמן חם שמים את הלביבות בשמן ומשטחים קצת ליצירת לביבה אובאלית שטוחה. מטגנים בשמן חם עד שהלביבות מזהיבות. הופכים ומטגנים בצד השני.


 


מגישים חם עם עגבניות שרי חתוכות ורבעי לימון. אפשר להוסיף רוטב של טחינה או שמנת חמוצה על הלביבות החמות.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר