English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

"קייזר שמארן" (kaiserschmarrn) של הילטון וינה


13 בינואר , 2012

משמעות השם קייזר שמארן היא "סמרטוטי הקיסר". זהו קינוח נפוץ בכל רחבי הקיסרות האוסטרו הונגרית ויש לו גירסאות הונגריות, גרמניות ושווייצריות. הגירסה האוסטרית, כפי שהודגמה על ידי השפית קרינה ריזאג' שהגיעה במיוחד מהילטון וינה להילטון תל אביב, נתונה להלן.


כנהוג במתכוני שפים ניתנות כל הכמויות במשקל בגרמים. אבל היום, כשאפשר לקנות משקל אלקטרוני דיגיטלי למטבח במחיר סביר, זו כבר אינה מגבלה. כדאי לדייק בכמויות, ולמלא בדייקנות את הוראות ההכנה – ואז יתקבל הקינוח הזה מוצלח מאוד.


בתמונות המתחלפות תוכלו לראות את השפית קרינה מכינה את הקייזר שמארן, ובמשך החודש הקרוב תוכלו גם לטעום אותו בלובי של מלון הילטון בתל אביב.   


 


חומרים ל-4 מנות:


360 ג' חלבון ביצים (לבן)


150 ג' סוכר


360 ג' חלב


240 ג' חלמון (צהוב)


320 ג' קמח


חצי כפית מלח


1 כפית סוכר וניל


שליש כוס צימוקים כהים מושרים ברום כהה


סוכר לזרייה


חמאה מומסת


מחבת עמידה לחום תנור


 


אופן הכנה:


להקציף חלבון וסוכר לקצף יציב אך לא חזק


לערבב חלב, חלמונים, מלח וסוכר וניל ולקפל למאסה.


לחמם מחבת ולמרוח בחמאה המומסת.


לצקת מהבלילה ולפזר צימוקים


להכניס המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-8 דקות


להוציא מהתנור, לפזר סוכר, להפוך במחבת ולשים על הגז על להבה בינונית לכ-2 דקות ליצירת קרמל.


להוציא מהמחבת ולקרוע לחתיכות.


להגיש עם שזיפים מאודים ואבקת סוכר.


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר