English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

שטרודל תפוחי עץ של הילטון וינה


13 בינואר , 2012

שטרודל תפוחי עץ הוא העוגה הלאומית האוסטרית. השפית קרינה ריזאג' שהגיעה במיוחד מהילטון וינה להילטון תל אביב, הדגימה לקבוצת עיתונאי מזון, במטבחי המלון את הכנת השטרודל.


כדי להגדיל את השמחה חולקו לעיתונאים סינורים, וכל אחד מהם קיבל ערכה של בצק, מילוי וחמאה למריחה. לפי הנחיות השפית הכין כל עיתונאי שטרודל קטן משל עצמו. השלב היחיד בו ניתן חופש ליצירתיות היה בקישוט הסופי של השטרודל האישי.


בהכנת השטרודל צריך לדייק בכמויות, וזה אומר לשקול את המרכיבים כפי שהם מופיעים ברשימה.


בתמונות המתחלפות תוכלו לראות את רות סירקיס מכינה שטרודל תפוחי עץ במטבחי הילטון.


 


חומרים


הבצק:


300 ג' קמח


קורט מלח


2 כפות שמן סויה


שלושת רבעי כוס מים פושרים


 


מילוי:


2 ק"ג תפו"ע אדומים, קלופים, מגולענים ופרוסים דק.


150 ג' סוכר


20 ג' סוכר וניל


40 סמ"ק רום כהה


150 ג' צימוקים כהים


1/8 כפית קינמון טחון


מיץ משני לימונים


 


חמאה למריחה:


125 ג' חמאה רכה


125 ג' פירורי לחם


 


אופן הכנה:


להשרות צימוקים ברום


לערבב קמח, מלח, שמן ומים וללוש לבצק. לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולתת מנוחה של שעה.


לערבב את התפוחים עם הסוכר, סוכר הוניל, הצימוקים (לאחר סינון) מיץ הלימונים והקינמון.


לרדד את הבצק ולמתוח עם גב כף היד על משטח עבודה מכוסה במפה.


לחמם תנור ל-220 מעלות.


לכסות 2/3 מהבצק במריחה של חמאת הפירורים.


על ה- 1/3 הריק לפזר את המילוי.


להתחיל לגלגל את השטרודל לגליל מצד המילוי.


להניח על תבנית משומנת ולאפות כ-50 דקות.


להגיש עם גלידת וניל או רוטב וניל.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר