English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

אזני המן של מירי ארזי לרשת מתוקה


25 בפברואר , 2012

בצק קראנצ'י בשילוב שומשום מלא, במילוי חלבה


 


רכיבים : לבצק –


200 גרם חמאה


1/4 כוס אבקת סוכר


1 ביצה


1/2 2 כוס קמח לבן מנופה


3 כפות שומשום מלא


 


1 כוס מלית חלבה


 


אופן ההכנה :


במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחוד כ-2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשומשום המלא ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.


 


עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר ( ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש ).


 


לאוזני המן :


מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של  2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות ) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.


טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת  מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה ( כדי שהסגירה תהייה אטומה ).


מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית חלבה, סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.


מחממים תנור אפייה ל170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.


 


 


 


בצק קראנצ'י בשילוב גרעיני דלעת, במילוי תמרים


רכיבים : לבצק –


200 גרם חמאה


1/4 כוס אבקת סוכר


1 ביצה


1/2 2 כוס קמח לבן מנופה


3 כפות גרעיני דלעת קצוצים דק


1 כוס מלית תמרים


 


אופן ההכנה :


במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחוד כ2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח וגרעיני הדלעת ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.


עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר ( ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש ).


לאזני המן :


מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של  2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות ) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.


טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת  מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה ( כדי שהסגירה תהייה אטומה ).


מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית תמרים, סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.


מחממים תנור אפייה ל170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.


 


בצק קראנצ'י בשילוב שקדים, במילוי שקדים, אמרטי ומרציפן


רכיבים : לבצק –


200 גרם חמאה


1/4 כוס אבקת סוכר


1 ביצה


2 כוס קמח לבן מנופה


3 כפות שקדים שלמים טחונים


אופן ההכנה :


במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחודם כ2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.


עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר ( ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש ).


רכיבים למלית שקדים ואמרטי –


100 גרם חמאה


100 גרם סוכר


100 גרם שקדים טחונים מולבנים


1 ביצה


1 כף ליקר אמרטי


1/5 כוס קורנפלור


50 גרם מרציפן גולמי


 


אופן ההכנה :


במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד הקצפה קלה, מוסיפים שקדים וביצה ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים ליקר וקורנפלור ומעבדים כדקה נוספת עד ליצירת מילוי הומוגני. מפוררים מרציפן גולמי לתוך המלית ומקפלים בעזרת לקקן פנימה.


הכנת אוזני ההמן :


מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של  2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות ) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.


טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה ( כדי שהסגירה תהייה אטומה ).


מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית שקדים, סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.


 


מחממים תנור אפייה ל170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.


 


בצק קראנצ'י בשילוב שומשום שחור, במילוי פרג עם קוקוס


רכיבים :


 לבצק –


200 גרם חמאה


1/4 כוס אבקת סוכר


1 ביצה


1/2 2 כוס קמח לבן מנופה


2 כפות שומשום שחור


 


אופן ההכנה :


במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר כ2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשומשום השחור ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.


לעטוף בניילון נצמד ולקרר לפחות שעתיים במקרר ( ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש ).


רכיבים למילוי :


מלית פרג –


3/4 כוס חלב


200 גרם פרג טחון טרי/ כוס פרג טחון טרי


1 כוס סוכר


1 כפית קינמון


1/4 כוס פירורי עוגיות


50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


2 כפות ריבת שזיף


אופן ההכנה :


בסיר על אש נמוכה לבשל חלב וסוכר עד רתיחה. להוסיף את הפרג ולערבב על אש נמוכה כ2-3 דקות עד שהפרג סופח את הנוזלים.


מכבים את האש ומוסיפים את הקינמון, פירורים\ חמאה וריבה, טורפים היטב, מצננים ושומרים במקרר עד 3ימים.


מלית קוקוס :


1/2 כוס חלב


1/2 כוס סוכר


40 גרם חמאה


2 כוסות  קוקוס טחון


 


אופן ההכנה :


בסיר על אש נמוכה מבשלים את החלב והסוכר עד רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את כל הקוקוס, מערבבים היטב, טורפים את החמאה פנימה ומצננים.


לאוזני המן :


מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של  2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות ) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.


טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת  מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה ( כדי שהסגירה תהייה אטומה ).


מעבירים את המליות לשקי זילוף נפרדים, ומזלפים באמצע העיגול מלית פרג ומלית קוקוס אחד ליד השני. סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.


מחממים תנור אפייה ל170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר