English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

אוזני המן מבצק שמרים


25 בפברואר , 2012

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן


 


אוזני המן הם המאכל המזוהה ביותר עם חג פורים. המקור שלהם הוא עוגיות ממולאות פרג שמכינים במרכז אירופה. כיוון שהתרגום של המילה "פרג" דומה למילה "המן" - הן נכנסו לרפרטואר של פורים, על שם "המן הרשע".


את אוזני המן אפשר להכין מבצק פריך וגם מבצק שמרים. בצק שמרים אולי לוקח יותר זמן להכין, בגלל שצריך להמתין להתפחת הבצק, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. כאן המתכון הוא לאוזני המן מותפחים וקלילים, ממולאים במלית פרג מסורתית. שימו לב שמאותם חומרים ניתן להכין גם רולדות ממולאות בפרג.


 


כ-30 אוזני המן או שתי רולדות במלית פרג.


 


חומרים


לבצק


50 גרם שמרים טריים (או שמרית)


3 ביצים


200 גרם מרגרינה ללא מלח (או חמאה), קרה וחתוכה לקוביות


שלושת רבעי כוס סוכר


קליפת לימון מגוררת מלימון שלם (כף וחצי)


1 כפית מלח


650 גרם קמח רגיל (כ-5 כוסות)


 


למלית


חצי כוס מים


רבע כוס מיץ לימון (סחוט מלימון שלם)


75 גרם פרג טחון


3 כפות ריבת משמש


50 גרם צימוקים


100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק


 


ביצה טרופה למריחה


 


הכנה


מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת או במיקסר עם קרס לישה מפוררים את השמרים. מוסיפים ביצים, מרגרינה (או חמאה), סוכר, קליפת לימון ומעט מלח. מעבדים הכל יחד לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.


 


מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו מספר פעמים לקבלת בצק במרקם גמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך שעתיים לפחות.


 


בינתיים, מכינים את המלית: מחממים בסיר קטן מים, מיץ לימון ופרג טחון. מוסיפים ריבת משמש וצימוקים ומביאים את העיסה לרתיחה. מבשלים, תוך בחישה מזדמנת, כמה דקות. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומורידים מהאש. מערבבים יחד מספר פעמים ומצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.


 


סיום ההכנה:  מחממים מראש את התנור לחום בינוני, 170 מעלות צ'  ומרפדים בנייר אפייה שתיים-שלוש תבניות אפייה שטוחות. מוציאים את הבצק מהמקרר, כדאי לחצות אותו, לעבודה נוחה יותר.


 


מרדדים את הבצק לעלה בעובי אחיד וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס או קערה קטנה בהתאם לגודל אוזני המן הרצוי (בסרטון תמי השתמשה בקערה בקוטר 11 ס"מ).


 


מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של מלית ומהדקים את העיגול לצורת אוזן המן מסורתית. כדאי להדק היטב כיוון שלבצק יש נטייה לתפוח ולהתבקע. מברישים את אוזני המן בביצה הטרופה ומסדרים בצורה מרווחת על תבנית האפייה.


 


אופים במרכז התנור כעשרים דקות, רק עד שאוזני המן אפויות יפה, אך לא שחומות ומיובשות מדי.


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר