English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

שקשוקה תרד עיזים


4 במאי , 2012

במהלך מסיבת העיתונאים להשקת קו מוצרי הגבינה המיוחדות של משק צוריאל הדגים השף שאול בן אדרת מתכון של שקשוקה על מצע של תרד. במקום רוטב העגבניות בשקשוקה המסורתית – הרוטב בשקשוקה זו הוא משמנת מתוקה וחלב עיזים. ובנוסף, השקשוקה מוקרמת בגבינת קשקבל של משק צוריאל.


 


מתכון ל 4 מנות


 


חומרים


2 בצלים בגודל בינוני - שטופים וקצוצים


4 שיני שום – מקולפות ופרוסות


4 ביצים


1/2 ק"ג תרד שטוף


2 כפות חמאת עיזים (כ- 50 גרם)


1/4 כוס שמנת מתוקה 32% טרה


1/4 כוס חלב עיזים 3.6% משק צוריאל


50 גרם קשקבל מגורד משק צוריאל


חופן אגוזי מלך


כפית שמן כמהין


 


אופן הכנה


·                     מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות


·                     מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ – 10 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב תמידי


·                     מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד ומפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל


·                     מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך


·                     מבשלים על להבה נמוכה כעשר דקות נוספות


 


המלצת השף:


להגיש לצד השקשוקה לחם כפרי כהה


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר