English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

עוגת גבינה ישראלית של חמשת האופים


3 ביוני , 2012

יצירה משותפת של רביבה אפל, בעלת רשת בתי הקפה "רביבה וסיליה"; עופר גל, בעל בית העוגות "לה סנטרל"; אלון גולדמן בעל הקונדיטוריה "מזרין"; שלום קדוש, השף הראשי של רשת מלונות פתאל, ורות סירקיס, מחברת ספרי בישול ומוציאה לאור.


 


 


לתבנית קפיץ 24-26


 


חומרים


תחתית בצק פריך


250 גרם קמח


100 גרם סוכר (חצי כוס)


5 גרם אבקת אפייה (חצי כפית)


150 גרם חמאה


3 חלמונים


1עד 2 כפות מים קרים


 


מלית גבינה


1 כוס חלב


3 חלמונים


200 גרם אבקת סוכר


50 גרם סוכר


15 גרם קמח (1 כף)


15 גרם קורנפלור (1 כף)


1 מקל וניל


14 גרם אבקת ג'לטין, מרוככת במעט מים


500 גרם גבינה לבנה % 9


200 גרם גבינת שמנת 30%


1 כפית קליפת לימון מגוררת


500 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת


 


קישוט


פירות צבעוניים, עלי נענע, עוגיות מקרון צבעוניות


 


רוטב דובדבנים


1 כוס יין אדום יבש


100 גרם סוכר


1 מקל קינמון


1 כוכב אניס


פס דק של קליפת לימון


פס דק של קליפת תפוז


200 גרם דובדבנים טריים, מגולענים


 


הכנה:


1. מכינים תחתית: שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה וקוביות חמאה. מפעילים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חלמונים ומים ומפעילים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.  מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ וחותכים עיגול בקוטר התבנית. משאר הבצק אפשר להכין עוגיות. מניחים על התבנית ואופים 25 דקות בחום בינוני.


 


2. מכינים קרם פאטיסייר: בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה עם מקל ווניל חתוך לאורך. בקערה טורפים את החלמונים עם 50 גרם סוכר, הקמח והקורנפלור. בהדרגה, ותוך ערבוב מתמיד יוצקים את החלב הרותח אל החלמונים. מחזירים הכול לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה עד שהקרם רותח. מרכבים את הג'לטין במעט מים, מוסיפים לקרם ומערבבים עד להמסה מלאה של הג'לטין. מעבירים לקערה מוציאים את מקל הווניל. מצננים את הקרם.


 


3. מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה מערבבים את שני מיני הגבינה ומוסיפים את אבקת הסוכר, הקרם פאטיסייר וקליפת הלימון. מערבבים את תערובת הגבינות בעדינות עם הקצפת. מוזגים על התחתית האפויה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 6 שעות לפחות, ועדיף במשך הלילה.


 


4. מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר את כל החומרים מלבד הדובדבנים. ממשיכים לבשל עד שהכמות  מצטמצמת לחצי. מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים ב-5 הדקות האחרונות. מצננים היטב.


 


5. לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית.מקשטים את פני העוגה בפירות כמו תותים, דובדבנים, פירות יער, ועוגיות מקרון צבעוניות, עלי נענע וכד'. מגישים עם רוטב דובדבנים.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר