English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

פילה ברמונדי עם תבשיל שעועית לבנה ותרד, סלסה של עגבניות וזעתר של השף רן שמואלי ל''אביגדור''


15 ביוני , 2012

 


ל-10 סועדים


 


חומרים


10 דגי ברמונדי, מפולטים ונקיים מעצמות


 


תבשיל שעועית:


1 ק"ג שעועית לבנה קטנה מושרת ללילה


5 ענפי טימין


3 שיני שום


1 ק"ג עגבניות שרי צבעוניות


 


רוטב תרד:


4 ק"ג תרד שטוף- עלים בלבד


מעט שמן זית


250 מ"ל שמן קנולה


2 ק"ג זוקיני ירוק חתוך לקוביות של 1 ס"מ


 


סלסה עגבניות:


15 עגבניות תמר


4 שיני שום


2 כפות לימון כבוש קצוץ


5 ענפים של זעתר טרי


 


הכנה


הכנת השעועית:


לסנן את השעועית ממי השריה ולבשל במים נקיים עם הטימין ו 3 שיני שום מעוכות, עד שהשעועית מבושלת אך לא רכה מדי


 


הכנת רוטב התרד:


לאדות את עלי התרד במחבת או בסיר בעל תחתית רחבה ככל האפשר, עם מעט שמן זית, להוסיף מעט תרד בכל פעם מבלי להוציא מהסיר את התרד שכבר התאדה, עד שכל כמות התרד בסיר. להמשיך לאדות במשך כשעה וחצי/ שעתיים, עד שכל הנוזלים של התרד התאדו והוא הופך לכהה ועליו מתחילים להיות קריספיים.


בשלב זה להוסיף את שמן הקנולה ולהמשיך לבשל עוד כ 5 דקות.


לקרר.


 


תוכן לשעועית:


לצרוב את קוביות הזוקיני. בנפרד, לצרוב עגבניות שרי צבעוניות חצויות במחבת לוהט עם מעט שמן זית, לקרר ולחבר יחד.


 


סלסה עגבניות:


לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות


לקצוץ את השום קטן ככל האפשר


להפריד עלים של זעתר טרי שלמים


לערבב  הכל בקערה עם מעט מלח ו 150 מ"ל שמן זית


 


הגשת השעועית:


לחמם את השעועית המבושלת בסיר רחב, להוסיף 2 כפות גדושות של רוטב התרד והלימון הכבוש, לקפל פנימה את עגבניות השרי והזוקיני.


 


פילה דג:


במחבת טפלון חלקה וחמה, לחמם 2 כפות שמן זית וענף טימין, לצרוב את פילה הדג על העור עד שהעור הופך קריספי, להעביר לתנור שחומם ל 200 מעלות עד שהפילה מוכן – 7-10 דקות.


 


הגשה:


בצלחת עמוקה לצקת כמות נדיבה של השעועית ברוטב התרד, עליה להניח פילה אחד או שניים של ברמונדי, ועל הדג לצקת עם כף את סלסת העגבניות והזעתר.


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר