English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

חלה קלועה וחלה עגולה, מתוך הספר החדש "ארוחות חגיגיות"


11 באוגוסט , 2013


לימי שבת וחג אין כמו חלה ליצור את התחושה החגיגית והמיוחדת . מובן שאפשר לקנות חלות מוכנות נהדרות ,והמשקיענים מגיעים למאפיות הפועלות בלילה כדי לקנות חלה מהבילה שזה עתה יצאה מתנורי הענק . אבל אפשר גם להתנסות באפיית חלה בבית . זה לא כל כך קשהוהתוצאה מפתיעה לטובה.


 


חומרים


1ק "ג קמח


50 גרם שמרים טריים בגרגירים


חצי כוס סוכר


2 כוסות מים חמימים


1 ביצה טרופה


שליש כוס שמן


1 כף מלח


חצי כוס צימוקים )אם רוצים)


קישוט


1 ביצה טרופה


שומשום


פרג


אבזרים


שתי תבניות אפייה גדולות ושטוחות


נייר אפייה


 


הכנה


שמים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה של מערבל חשמלי עם קרס לישה. מוסיפים מעט מים ומפעילים את המערבל באיטיות. מוסיפים בהדרגה את שאר המים, ביצה והשמן תוך כדי ערבול. רק לאחר שמוסיפים את כל המים, ומתחיל להיווצר בצק - מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש בעזרת קרס הלישה במשך 8 דקות במהירות רגילה .


מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לשים לישה ידנית קצרה, מוסיפים את הצימוקים ויוצרים כדור. מורחים אותו בשמן ושמים בקערה עמוקה. מכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו, כשעה בערך .


לשים את הבצק להקטנת הנפח ויוצרים כדור חדש ומהודק .מחלקים אותו לשניים. אפשר להכין שתי חלות זהות או שונות זו מזו .


להכנת חלת שבלול : על משטח מקומח יוצרים כעין נקניק באורך 60  ס"מ ממחצית הבצק. כורכים את נקניק הבצק סביב עצמו לצורת שבלול. מניחים על נייר אפייה בתבנית גדולה ומתפיחים עוד חצי שעה .


להכנת חלה קלועה  )צמה)  : מחלקים את החצי השני של הבצק לשלושה חלקים. יוצרים כעין נקניק באורך 35 ס"מ מכל חלק וקולעים כמו צמה. מניחים על נייר אפייה בתבנית גדולה ומתפיחים עוד חצי שעה


 


מחממים את התנור לחום ) 180 מעלות צלזיוס ( . מורחים את החלות בביצה טרופה עם קצת מים וזורים עליהם שומשום או פרג. אופים כחצי שעה, עד שהחלות מזהיבות -משחימות .


 


טיפ : לקבלת מרקם פנימי יותר קליל ומעניין - משטחים באצבעות כל נקניק בצק ליריעה בעובי ס"מ אחד. מגלגלים לרולדה באורך המקורי של הנקניק וממשיכים לעצב את החלות כמוסבר לעיל .






לרכישת הספר הקליקו כאן

 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר