English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

החומוסייה של סוהילה


6 בדצמבר , 2013

זוהי מסעדה קטנה עם מוניטין גדולים. היא נמצאת בשוק הלבן של עכו העתיקה וכולם ידעו להדריך אותנו לשם. בעבר קראו למסעדה "אבו סוהיל", על שם בנו של בעל המסעדה. לאחר שנפטר מנהלת את המסעדה הבת, ששמה סוהילה.


היא עובדת שם מבוקר עד ערב, משרה את החומוסים הקטנים כל הלילה ולמחרת מבשלת אותם במשך שעתיים, ואז חלק מהם היא טוחנת, יחד עם מיץ לימון, טחינה ותבלינים עד שמתקבל מרקם חלק וקטיפתי.


את החומוס המעובד היא מגישה עם חומוסים מבושלים, רכים ונימוחים, יחד עם שמן זית וירקות טריים כתוספת. החומס קצת חמים, טרי, כי זה בושל והוכן. יש לו מתיקות טבעית עדינה ואין בו שום טעם לוואי תעשייתי. זהו חומוס מעולה, ביתי. אף חומוס תעשייתי שקונים בקופסאות בסופרמרקט לא מתקרב לטעם הזה, ולא משנה איזה שם של מסעדה ערבית יהיה מודבק אליו.


כששאלנו את סוהילה אם יש לה משפחה היא ענתה שהיא "נשואה למסעדה". ואולי גם זה סוד של מקום מוצלח.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר