English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

מתכוני פורל בלי אידרת העצמות


11 בספטמבר , 2014

מתכוני פורל בלי אידרת העצמות


מתכונים: שף יניב פרטוש


תמונות: אסף רונן


 


פורל בארטישוק ירושלמי ושומר טרי


מתכון ל- 4 סועדים


 


מצרכים


4 דגי פורל טרי ללא אידרת העצמות


1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ


3 יחידות שומר טרי פרוס


מיץ מלימון שלם


1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות


1/4 צרור כוסברה קצוצה גס


1/4 כוס שמן זית איכותי


מלח


מעט כמון


 


אופן ההכנה:


שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד. מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ 2 דקות , מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות נוספות. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות. מתבלים בכמון ומלח טועמים ומשפרים טעם. מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.


מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל


אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.


 


 


פורל בתנור (מתכון סקוטי(


מתכון ל- 4 סועדים


 


מצרכים:


4 פורלים שלמים ללא אידרת העצמות 


4 כפות יין ורמוט יבש


2 כפות שמן זית


מלח ים ופלפל שחור טרי


4 גבעולי שמיר


4 גבעולי פטרוזיליה


4 גבעולי עירית


4 כפיות חמאה


מיץ מלימון אחד


 


אופן ההכנה:


לחמם תנור ל 220-מעלות. לנקות את הדגים, לרחוץ היטב וליבש ואז להכניס את עשבי התיבול לחלל הגוף. לשים כל דג על מלבן ניר אלומיניום משומן מעט בשמן זית ולשפוך מעליו כף ורמוט יחד עם רבע ממיץ הלימון. לנקד עם חמאה ולתבל במלח ובפלפל שחור. לגלגל את נייר האלומיניום כדי ליצור חבילה סביב הדג ולסגור היטב את הצדדים. יש להשאיר מעט מקום להתרחבות. להניח את החבילות בתבנית אפיה ולשים בתנור. לאפות במשך כחמש עשרה דקות או עד שהדג מבושל לגמרי בחלק העבה שלו. להגיש מיד עם אורז או תפוחי אדמה וירקות.


 


פורל על האש בניחוח נענע


מתכון ל- 2 סועדים


 


מצרכים:


2  דגי פורל ללא אידרת העצמות.


2 כפות שום כתוש


1/2 כוס שמן זית משובח


1/2 צרור נענע,


מלח


פלפל שחור גרוס


מעט מיץ לימון


 


הכנת המנגל:


המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר מומלץ להדליק  את הגחלים ללא חומר הדלקה למניעת ריח דלק באוכל. לאחר שהפחמים מוכנים יש לנקות את הרשת בעזרת מברשת פלדה ולשמן אותה בעזרת בצל ושמן.


על הרשת להיות נקייה וחמה עד מאד !


 


אופן ההכנה:


שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר ניגוב.


מכינים תערובת מהמצרכים ומורחים בה את בטן הדג, מזליפים פנימה מעט מיץ לימון ומניחים גבעול עלי נענע.


משמנים את הדגים מבחוץ ומניחים אותם על רשת הצלייה, כאשר חלק מהזנב נשאר מחוץ לרשת. (אסור להזיז את הדג במהלך הצלייה).


לאחר כשש שבע דקות יש להפוך בעדינות את הדגים ולהמשיך לצלות כשש דקות נוספות.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר