English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

טארט נורמנדי


27 בנובמבר , 2014

בשבוע שעבר ראינו סרט צרפתי מקסים. קומדיה בשם "למה זה קורה לי" – העוסקת בזוג צרפתי שמרני, בני המעמד הגבוה. הם הורים לארבע בנות ושלוש מהן כבר נשואות. אחת עם ראשיד המוסלמי, השנייה עם דויד היהודי והשלישית עם  צ'או הסיני.


במאי הסרט פיליפ שברו בוחן בהומור מה קורה כשיש במשפחה אחת ארבע חתונות מעורבות. הוא מציג גם את ההשתדלות של החתנים להוכיח שהם כבר צרפתים לכל דבר. למשל כאשר החתן הסיני משתדל לפייס את הורי אשתו ומכין עבורם פאי תפוחי עץ בסגנון נורמנדי.


המיוחד בפאי נורמנדי היא המלית הכפולה, כשמתחת לתפוחי העץ מונח גם קרם שקדים (פראנג'פאן) שמוסיף מימד חלקלקות לבצק הפריך ולתפוחים המטוגנים במעט חמאה.


 


חומרים לפאי בקוטר 24 ס"מ


בצק


200 גרם קמח רגיל (1.5 כוסות)


רבע כפית אבקת אפייה


70 גרם אבקת סוכר


150 גרם חמאה


חצי כפית קליפת לימון מגוררת דק


1 חלמון


2 עד 3 כפות מים


 


מלית שקדים


100 גרם שקדים מולבנים


חצי כוס סוכר


2 ביצים


100 גרם חמאה


חצי כפית תמצית וניל


3 טיפות תמצית שקדים


3 כפות שטוחות קמח רגיל


 


ציפוי תפוח עץ ושקדים


3 תפוחי עץ בינוניים


50 גרם חמאה


2 כפות סוכר


4 כפות ליקר תפוזים


2 כפות ריבת מישמש


חצי כוס שקדים פרוסים, קלויים


 


הכנה


1.      מתחילים בהכנת הבצק: שמים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והחמאה במכל של מעבד מזון עם סכין מתכת. מפעילים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הווניל. טורפים את החלמון עם המים הקרים ויוצקים על הפירורים. מפעילים ב"פולסים" עד שמתחיל להתגבש בצק. מוציאים ומניחים על יריעה גדולה של נייר אפייה ומהדקים את כל הפירורים עד שנוצר כדור. עוטפים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר 20 דקות.


 


2.      מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צ') ומשמנים תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.


 


3.      מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות, או על יריעת פלסטיק, לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית. מיישרים את הבצק ומהדקים לתחתית ולדפנות. מיישרים את עודפי הבצק שיוצאים מהתבנית.


 


4.      מכינים את מלית השקדים: שמים את השקדים השלמים במעבד מזון וטוחנים אותם עד שייהפכו לפירורים קטנים מאוד, כמעט אבקה. (ניתן גם לקנות אבקת שקדים).


 


5.      מוסיפים את הסוכר, הביצים, החמאה ותמציות הטעם. מפעילים שוב לאיחוד מלא של כל המרכיבים. לבסוף מוסיפים את הקמח ומאחדים אותו לתוך התערובת.


 


6.       מורחים את מלית השקדים על קלתית הבצק בעובי שווה. שמים את התבנית בתנור שחומם מראש. אופים במשך 15 דקות. מקטינים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 10 עד 15 דקות, או עד שהקלתית נראית זהובה והמלית מוצקה. מוציאים מהתנור ומצננים בתוך התבנית.


 


7.      מכינים את התפוחים: מחלקים כל אחד מהתפוחים ל-12, לאורך, לקבלת פלחים דקים ומסלקים את הליבות. מחממים במחבת גדולה את החמאה ומטגנים 5 דקות את התפוחים עד שהם מתרככים מעט ומזהיבים. מוסיפים את הסוכר ומטגנים 2 דקות בעדינות והופכים מצד לצד. מזלפים את הליקר ומבשלים דקה. מוציאים את הפלחים ומסדרים אותם על מלית השקדים. מוסיפים למחבת את ריבת המישמש, מצמצמים את הרוטב שבמחבת ומורחים אותו על התפוחים. לקישוט זורים מסביב חצי כוס שקדים פרוסים, קלויים. אפשר לקשט במעט גרעיני רימון.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר