English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל


4 בפברואר , 2016

שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל -- so French so Good  יתקיים זו השנה הרביעית, בין התאריכים 7-12 בפברואר 2016, במגוון מוקדים ברחבי הארץ. נבחרת של 28 שפים, אופים, שוקולטיירים,ברמן ופרופסור לבישול מצרפת תתארח ב-20 מסעדות, בארבע קונדיטוריות, בתי ספר לבישול וברים בתל אביב, ירושלים, חיפה, טבריה, עכו ועוד, ותציע לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי דרך תפריטים מיוחדים, כיתות אמן, סדנאות בישול וארוחות צדקה.


 


שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל, מתמקד השנה במטרופולין הצרפתי הרביעי בגודלו, העיר היפה טולוז (Toulouse) שמעניקה את חסותה לאירוע. כמו כן העניקו לאירוע חסות , רשת שופרסל וגריי גוס. בראש משלחת השפים עומד גם השנה גיום גומז, Gomez Guillaume, השף הראשי של ארמון הנשיאות האליזה ונשיא עמותת הטבחים של צרפת


 


לוח הזמנים של האשפים האורחים ושמות השפים המארחים מפורטים להלן:


תל אביב


                  השף מישל סארן Michel Sarran מטולוז יתארח במלון מונטיפיורי, אצל השף מורן ינאי.


                  כריסטוף דוברנייה Christophe Dovergne ממסעדת Teacher בפריז, יבשל בזבולון 10 במטבח השפית אורית ברום.


                  השף מרסיאל אנגהארט Martial Enguehart ממסעדת L'Atelier de Martial בפריז יתארח בנורמן אצל השף ברק אהרוני.


                  השף רומן פורנל Romain Fornell מטולוז, שעומד בראש מסעדת El Caellis בברצלונה, יחבור לשף שרון כהן בשילה.


                  הבולנז'ה (אופה) המוערך פסקל ברבטי Pascal Barbetti ממסעדת Le Pain Perdu שבמחוז טולוז ייכנס לבולנז'רי הקסומה של דלאל לצד השף ענר צלאל.


                  השף אלקסי סן מרטן Alexis St. Martin, דור שביעי למשפחת שפים המנצחת על מסעדת Le Viscos בטולוז יתארח במסעדת "Olive Leaf" במלון שרתון במטבח השף צ'רלי פדידה.


                  הבולנז'ה (אופה) רידהא קאדר Rhida Khader מ-Au Paradis du Gourmand בפריז ומי שהיה הספק הבלעדי של בגטים לארמון הנשיאות האליזה יחבור לגלי פרידמן מדה דה ודה.


                  השף ז'ואן לקלר Johan Leclerre ממסעדת Suite יביא ממטעמי צרפת למטבח של דלאל ויעבוד לצד השף גולן גורפינקל.


                  השף לורן טרושן Laurent Trochain מ- Restaurant n3 יתארח במטבח השף אוראל קימחי במסעדת פופינה שבנווה צדק.


                  סימון קרלייה Simon Carlier  ממסעדת Solides  יבשל לצד השף עודד סיידא בקפה מייסון.


                  פרדריק לה סור Frédéric Le Sourd, פרופסור בבית הספר לבישול המפורסם Le Cordon Bleu יתארח במבטח מלון דן גורמה.


                  השף לורן אזולאי Laurent Azoulay ממסעדת Le Saule Pleureur יצטרף לשף מאיר אדוני במסעדת בלוסקיי.


                  השף ניקולא ולרון Nicolas Valeron מרשת פושון בצרפת יצטרף לעמיתו במסעדת פושון שבמתחם שרונה.


 


ירושלים


                  ברנרד בק Bernard Bach ממסעדת Le Puits Saint Jacques יתארח ב-La Regence במלון המלך דוד במטבחו של השף דוד ביטון.


                  טיירי דרפו Thierry Drapeau יחבור לשף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג.


                  פרנק רנימל Franck Renimel מ-En marge שבטולוז יתארח במונא של מושיקו גמליאלי.


 


חיפה


                  השף סבסטיאן סנז'ו Sébastien Sanjou ממסעדת Le Relais des Moines יתארח בנמל 24 היוקרתית במטבח השף רן ראש.


                  השף סטפן פרוש Stephan Paroche מ-La Magnanerie יבשל ב-ביסטרו וניה לצד השף שחר סיוון.


                  השף פטיסרי המבטיח סבסטיאן אושואה  Sébastien Ochoa מ-La Cerise Basque מטולוז יתארח בגל בייקרי של גל גבריאלי.


 


עכו


                  השף קוונטין ז'ופלה Quentin Joplet, אחת מהאוטוריטות הגבוהות לכל הנוגע לדגים בקולינריה הצרפתית, יתארח אצל השף אורי ירמיאס, במסעדת אורי בורי.


 


טבריה


                  השפים סטפן לז'ה  Stéphane Leger פבריס מויה Fabrice Moya והקונדיטורית אן-סופי דמה Anne-Sophie Demai יביאו עמם ניחוח צרפתי למטבח השף דויד מגן במלונות לאונרדו רימונים וחוף גאי.


 


באר שבע


                  השף ז'ורז' קמוזה Georges Camuzet מ- L'air de Famille שבטולוז יתארח במסעדה הדרומית ביותר, כרמים במטבחו של השף סהר רפאל.


 


בכל הארץ


                  השוקולטייה סבסטיאן בלו Sebastien Bello ,מ-Bello & Angeli  יעבוד בקונדיטוריה Shemo, לצד השף קונדיטור הידוע מיקי שמו.


                  ובפעם הראשונה בתולדות So French So Food, יגיע גם ברמן. מדובר בברמן הצרפתי Nico De Soto אחד הברמנים המובילים בעולם. הוא יתארח למשמרת ברמן אורח בברים בתל אביב ובירושלים.


 


סדנאות והדגמות


·         ביום חמישי, 12 בפברואר, 19:00-13:00, במלון שרתון, תל אביב יתקיימו שלוש סדנאות בישול המציגות שלוש מנות גורמה– מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח –מנה בכל סדנה.


הכוכב העולה של המטבח הטולוזאי, השף אלקסי סן מרטן Alexis St. Martin, יערוך סדנת המנה הראשונה, בשם "טרילוגיית גבינות".


השף מרסיאל אנגיהארט  Martial Enguehart ילמד את המשתתפים לבשל דג ופטריות פורצ'יני למנה העיקרית.


ולקינוח, רידהא קאדר Rhida Khader, האופה הטוב ביותר של העיר פריז ומי שהיה הספק הרשמי בשמך שנה שלמה של בגטים לארמון האליזה, יעביר סדנה שתעסוק באפייה בסגנון צרפתי ו"עוגת המלכים".


 


·         במקביל יערכו מאסטר קלאס מקצועיים בבית הספר לבישול "דן גורמה" הממומנים על-ידי משרד התיירות הישראלי. ב-2011 ישראל וצרפת חתמו על הסכם שיתוף פעולה בכל הנוגע לתיירות. מימון המאסטר קלאס המקצועיים, במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית על-ידי משרד התיירות הישראלי, הוא במסגרת הסכם זה.


 


עשייה חברתית


·         ביום שלישי ה-9.2.16, השף ז'ורז' קמוזה Camuzet Georges מהעיר טולוז, המתארח בבאר שבע, יעביר כיתת אומן ל"אימהות" של עמותת SOS כפרי ילדים, בכפר שבעיר ערד.


·         אירוע נוסף בשיתוף עם העמותה יתקיים במגדל העמק ביום חמישי, ה-11.2.16 בהשתתפות השפים סבסטיאן סאנז'ו Sébastien Sanjou וסטפן פרושStephan Paroche, המתארחים בחיפה. השפים יעבירו כיתת אומן ל"אימהות" כפר הילדים ולילדים עצמם.


·         ביום חמישי, ה-11.2.16, שף ארמון האליזה גיום גומז Guillaume Gomez, והשפים כריסטוף דוברנייה Christophe Dovergne ודן אבולקיר Dan Alboukheir (השף של בית שגריר צרפת בישראל) יעבירו כיתת אומן של "עוגות יום הולדת" להורי התלמידים ולסגל המורים של קמפוס "ביאליק רוגוזין" בתל אביב, וסדנה לקישוט העוגות לתלמידים. בבית הספר לומדים ילדים מ-48 מדינות ברחבי העולם.


·         במקביל יתקיים מסטר-קלאס לנשים השוהות במקלט הנשים בטירה, על ידי השף קונדיטורית וואפה לאמרי Wafa Lamri יחד עם פותנה ג'אבר.


·         האופה פסקל ברבטי Pascal Barbetti מהעיר טולוז יעביר כיתת אומן בסדנת הקונדיטוריה בבית ספר עירוני קריירה "קוקיות" של עמותות "אכפת" – קידום נוער – עיריית תל אביב-יפו. בית הספר דואג לבני נוער אשר נשרו ממערכת החינוך ומציע להם הכשרה מקצועית כדי לשלב אותם במקומות עבודה, בתחומים שונים כגון קונדיטוריה, בישול או עיצוב שיער. הוא ילמד את הנערים ונערות להכין קרואסון.


·         בעמותה לקידום החינוך בתל אביב-יפו, ה-Jaffa Institute, אחד מהשפים הצרפתים יעביר סדנה למבוגרים אשר מכינים מדי יום ארוחה לילדים נזקקים במועדוניות העמותה. הפעילות תתקיים במועדונית שבשכונת התקווה בתל אביב. 


·         בבית ספר תיכון שביפו, בו לומדים בני נוער בשיקום ממעמד סוציו-אקנומי נמוך, שלו מספקת עמותת לקט כריכים מדי בוקר, יגיע שף צרפתי כדי להפגין לנערים כיצד לשפר מעט את הכריך שלעתים הינו הארוחה היומית היחידה שלהם. שיתוף הפעולה עם עמותת לקט, בנק המזון הלאומי, ייערך במהלך כל שבוע הקולינריה הצרפתית החל בערב בפתיחה. ארגון הגג להצלת מזון בישראל יאסוף באמצעות מתנדביו את עודפי המזון מחלק מהמסעדות המשתתפות באירוע ויחלקם לאנשים הזקוקים להם.


·         לבסוף, ארגון לתת יקיים ערב התרמה מיוחד בשיתוף שגרירות צרפת ביום שלישי ה-9.2.16 במלון קרלטון.


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר