English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הילטון תל-אביב מציע אוכל עם דגש בריאותי במסעדת ה"לאונג'"


1 באפריל , 2016

במלון הילטון תל-אביב עשו מהלך לחיזוק האוכל הבריאותי המוגש לאורחים. בתפריט החלבי, המוצע במסעדת ה"לאונג'" בקומת הכניסה של המלון, ישולבו מנות המתובלות בפחות מלח אך טעימות מאוד. המנות שומרות על טעמן בזכות השימוש ב"אוממיקס", שזוהי תמצית טבעית חדשנית המאפשרת לשמור על הטעם הטוב גם עם כמות מופחתת של מלח.


 


המוצר UMAMIX - מבית חברת "מלח הארץ"  הוא תמצית אוממי, 100% טבעית המעניקה לכל מנה טעם עשיר ומאפשרת להפחית את כמות המלח בצורה משמעותית. אוממיקס פותח על ידי עליזה רביצקי והוא מכיל מלח ים עם רכז ירקות עשירים באוממי. האוממי הוגדר ביפן בשם "הטעם החמישי" ופירושו ביפנית delicious taste"".


 


בארוחת טעימות, שאותה יצר השף הראשי של מלון הילטון תל אביב, רפיק ג'אברין, הוגש מבחר יפה של מנות שפותחו במיוחד. תחילה הגיעה צלחת עם מתאבנים מוחמצים, אחריהם כדורי פוטנסקה טונה – כדורים דמויי פלאפל פריכים וטעימים עם רוטב טרטר. עוד הוגשו כמנת בייניים רביולי ארטישוק עם קרם חצילים. המנה העיקרית הייתה פילה דניס שהונח על לביבת ריקוטה וקרם אפונה. הקינוח היה קרם ברולה מצופה בבנות מקורמלות. בכל המנות, מלבד בקינוח, נעשה שימוש באוממיקס כדי להפחית את כמות המלח בצורה משמעותית. אפשר בהחלט לומר כי הפחתת המלח והחלפתו באוממיקס לא פגמה בטעמן הטוב של המנות ומההנאה של המשתתפים בארוחת הטעימות.


 


השף רפיק ג'אברין שנוכח בארוחה אמר: "קבוצת מלונות הילטון העולמית שמה לה למטרה לקדם אוכל בריאותי במלונותיה. מאות מלונות הילטון מציעים במסעדותיהם, בנוסף לתפריטים הרגילים, גם מנות יותר בריאות ומופחתות קלוריות. מנות אלה עשירות במרכיבים בריאותיים ועדיין הן  מנות גורמה שאפשר להתענג עליהן". לדבריו, שילוב ה"אוממיקס", התמצית החדשנית, הוא ייחודי להילטון תל-אביב. השף ג'אברין מקווה כי הפרויקט יצליח ויעורר עניין במלונות הילטון נוספים ברחבי העולם. אם המנות מופחתות המלח בזכות האוממיקס יתקבלו בברכה – ראשי הילטון יאמצו מהלך זה. והגאווה תהיה כפולה: הפרויקט של הילטון תל אביב והפיתוח הישראלי של תמצית האוממי הטבעית.


 


המחויבות של הילטון לאוכל בריא


עוד סיפר השף ג'אברין כי לפני כעשור השיקה הילטון העולמית במלונותיה את קונספט "ארוחת הבוקר הבריאה". בעקבות זאת ערכה מחקרים שהוכיחו כי האורחים מגלים דאגה גוברת והולכת לבריאותם ולאורח החיים הגסטרונומי שלהם. "מרביתם מבקשים לדעת יותר ויותר על ההרכב התזונתי של האוכל המוגש להם. ובעיקר – הם רוצים שיאפשרו להם ליהנות מאוכל קל ובריאותי יותר".


מסתבר כי כל אשפי המטבח של הרשת קיבלו הנחיות לאמץ את הרעיון של "HEALTHY OPTIONS " ולפיו כל מרכיבי האוכל חייבים להיות מן האיכות המעולה ביותר. בנוסף לזאת מחויבים עובדי המטבח ומלצרי המסעדות לעבור הדרכה קפדנית ומקיפה כדי לקדם את הרעיון של האופציה הבריאותית. הילטון מחייבת את מלונותיה להציע לפחות 4 מנות המוגדרות כבעלות אוריינטציה בריאותית בכל מסעדה, ולהבליט אותן בתפריט או במסעדה עצמה. אשפי המטבח מתבקשים להקפיד על חומרי גלם מעולים, על שימוש במוצרים טריים, כאשר החומרים האמורים מחויבים להיות מאוחסנים לפי התקן הנדרש ומבושלים כך שישמרו על איכותם. עוד אומר השף: "ההוראה היא להשתמש בשמנים מן הצומח ולא בשמנים מן החי. בנוסף אנו מקפידים על הפחתה משמעותית של חומרים המעודדים השמנה כחמאה, גבינות שמנות וקצפת. חשוב מאד גם לא להגזים בגודל המנה ואף לאזנה יחסית למרכיבי ארוחה נורמלית. פרויקט ה – UMAMIX משתלב עם תפיסה בריאותית זו ואותו אנו משיקים במסעדת ה"לאונג'" בקומת הכניסה של המלון. לפי מידת הצלחתו ניבחן אם להרחיב את השימוש באוממיקס גם בתפריטים נוספים בעתיד".


 


על חברת "מלח הארץ"


חברת "מלח הארץ" שפיתחה את ה-  UMAMIX "תמצית אוממי" - היא היצרנית העיקרית של המלח בישראל מאז 1922. "מלח  הארץ" מובילה את מהלך מיתוג עולם המלח בישראל ומציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ים משובח בטעמים, במרקמים ולשימושים שונים.


 


על השף רפיק ג'בארין


שף רפיק ג'בארין (45) השתלם במהלך עבודתו במספר ניכר של כמה מהידועים שבמלונות הילטון ברחבי העולם ובמסעדות מובילות רבות. בהם – הילטון "מטרופול" לונדון, הילטון "פארק-ליין" לונדון תחת השף הנודע טוני מרשל, "מלון סבוי" לונדון תחת השף ג'רמי פוקס, "מסעדת windows”" תחת השף ז'ק רולנסי, מסעדת ""Laurent בפריס תחת השף אלן פגורה  ומסעדת "Square" בלונדון תחת השף פיל האוורד. השף רפיק ג'אברין ערך פסטיבלי אוכל לאניני הטעם המייצגים את המטבח הישראלי בהזמנת משרד החוץ עבור שגרירויות ישראל בחו"ל. החל מקיץ 2015 משמש רפיק ג'אברין כשף הראשי של המלון לאחר שהחליף בתפקידו את השף הוותיק אביגדור ברי אשר פרש לגמלאות. האני מאמין שלו הוא בישול עם מוצרים טריים, עשבי תיבול ומרכיבים דלי שומן.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר