English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

ביקור בישראל של השף Sanjeev Kapoor


26 במאי , 2016

השף  Sanjeev Kapoorנחשב לשף הפופולארי והחשוב ביותר בהודו, ואשר נבחר לשף ההודי הטוב ביותר על ידי ממשלת הודו - הגיע לביקור קצר בישראל. הוא היה אורח של רשת מלונות דן ושגרירות הודו בישראל. במסגרת זו התקיים "שבוע הקולינריה ההודית" במסעדת La Regence במלון "המלך דוד" ירושלים. כמו כן התקיימו על ידי השף ההודי סדנאות לבישול הודי בבית הספר דן גורמה בתל-אביב.


 


ארוחה הודית La Regence במלון המלך דוד בירושלים


במסגרת "שבוע הקולינריה ההודית", השף  Sanjeev Kapoorיצר יחד עם דוד ביטון, שף מלון "המלך דוד" ירושלים תפריט הודי כשר. שני השפים בישלו יחד והכינו מנות הודיות אותנטיות אך כשרות. מנות אלה הצטרפו לתפריט של מסעדת La Regence והציעו חוויה קולינרית הודית/ישראלית משובחת וכשרה.


בין המנות ההודיות אשר שף Sanjeev Kapoor ושף דוד ביטון הציעו:


·       בהאטי קה מורג' (Bhatti Ka Murgh)  חתיכות עוף מבושלות על העצם בתוך רוטב בהאטי – הגרסה ההודית של ברביקיו.


·       קבב גאלוטי (Galouti Kabab) – קציצות של כבש טחון מטוגנות במחבת tawa הודי.


·       מנגו מורג' מאקהני (Mango Murgh Makhani) – חתיכות עוף על גריל עם רוטב עגבניות, בשילוב עם חתיכות מנגו.


·       נאלי רוגאן ג'וש (Nalli Roganjosh) – כבש מבושל בתוך רוטב מסאלה חריף עד שהוא מגיע למצב רך מאוד.


·       דאם גוסט ביריאני (Dum Gosht Biryani) – חתיכות עסיסיות של צלעות כבש בבישול ארוך עם תבלינים ואורז בסמטי ב-DUM – כלי הודי לבישול איטי.


 


קבלת פנים במלון דן תל אביב


את השבוע ההודי פתחה קבלת פנים במלון דן תל אביב. בקבלת הפנים נכחו רפי שדה, מנכ"ל רשת מלונות דן, פאבן קפור, שגריר הודו בישראל וכמובן השף סנג'יב קפור. לקבלת הפנים הכין השף ההודי מבחר גדול של מנות הודיות. אבל כאשר הוא הציג את המנות הוא גם אמר כי לא קיים מטבח הודי אחד – ובכל אזור ותת-אזור מכינים מאכלים אחרים, מתוצרת המזונות המקומית.


 


סדנאות בישול מקצועיות בבית הספר לבישול דן גורמה


בנוסף, הנחה Sanjeev Kapoor סדנאות להכנת אוכל הודי ב"דן גורמה" בתל-אביב. בסדנאות השתתפו שפים וחובבי בישול הודי. השף הדגים הכנת דאם גוסט ביריאני – אותה מנה מפורסמת שגם הוצעה בתפריט של לה רג'אנס. כל שלבי ההכנה, מהשריית האורז ובישולו המוקדם ועד תיבול הבשר במרינדה ובניית התבשיל כשכבות של נתחי בשר, שכבות אורז, בצל מטוגן ותבלינים. הכל התבשל לאיטו בסיר גבוה אשר המכסה שלו הודבק לסיר בעזרת בצק, כדי לשמור את תהליך הבישול הנכון.


עוד הדגים השף הכנת עוף, תבשיל חצילים (ממטבח של אמו), דגים מתובלים אפויים בקליפת בננה ואפילו משקה מרענן מתובל בכמון מושחר ובעלי נענע.


 


על השף Sanjeev Kapoor


השף Sanjeev Kapoor נחשב לשף הפופולרי והחשוב ביותר בהודו ונבחר לשף ההודי הטוב ביותר על ידי ממשלת הודו. הוא ייצג את הודו בהתאחדות השפים העולמית והיה השגריר ההודי לקמפיין של האו"ם בנושא בישול נקי. לאורך השנים, השף Kapoor בישל ארוחות ממלכתיות רבות לראש ממשלת הודו.


לשף Sanjeev Kapoor יש 5 מסעדות פופולריות בהודו וסניפים ברחבי העולם. יש לו גם ערוץ טלוויזיה משלו FoodFood והוא נחשב לאחת הדמויות המוכרות ביותר בטלוויזיה ההודית.


אתר האינטרנט של שף Sanjeev Kapoor, הכולל מעל 15,000 מתכונים מושך בכל חודש מעל 10 מיליון גולשים ויש לו מעל 4 מיליון עוקבים בדף הפייסבוק שלו. בנוסף, השף Sanjeev Kapoor פרסם מעל 200 ספרי בישול ומתכונים אשר תורגמו ל-7 שפות והפכו לרבי מכר ברחבי העולם.


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר