English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

עוגת גבינת שמנת ניו יורקית, עם תות שדה


9 ביוני , 2016

עוגת גבינת שמנת ניו יורקית היא עוגה עשירה וממכרת. יש לה תחתית דקה העשוייה מפירורי ביסקוויטים או עוגיות, סוכר וחמאה. בעוגה הזו לא מסתפקים בערבוב המרכיבים, אלא ממש אופים אותם כדי ליצור תחתית טעימה. המלית, האפוייה גם היא, מבוססת על גבינת שמנת, סוכר, ביצים וקמח. אבל מכל שמנת חמוצה ועוד שתי כפות של מיץ לימון – "שוברים" את המתיקות שלה וגרידת קליפת לימון עם כף תמצית וניל מבשמים אותה. מתקבלת עוגה עשירה ונימוחה בפה.


להשלמת החגיגה מגישים את העוגה עם קישוט תותי שדה, רוטב תות שדה ומעט שמנת חמוצה.


 


 


תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ


 


חומרים


בסיס:


1 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות


3 כפות סוכר


50 גרם חמאה מרוככת מאוד


 


מלית גבינה:


1 ק"ג גבינת שמנת 30% בטעם טבעי


200 גרם אבקת סוכר


1 מכל שמנת חמוצה או קרם פרש


4 ביצים


3 כפות קמח


קליפה מגוררת של לימון (החלק הצהוב של הקליפה בלבד)


2 כפות מיץ לימון טרי


1 כף תמצית וניל


 


קישוט:


תות שדה חתוך לא עד הסוף, לכל פרוסת עוגה


כף של שמנת חמוצה, לכל פרוסת עוגה


רוטב מתותי שדה טריים


 


הכנה


מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים או העוגיות עם הסוכר והחמאה. מהדקים את התערובת על תחתית התבנית. מהדקים ומיישרים בצורה שווה.אופים בתנור, בחום בינוני-נמוך 160 מעלות צ' במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט את התבנית על רשת מתכת.


 


מקטינים את החום בתנור לחום נמוך (140 מעלות צ').


 


מקציפים במערבל חשמלי או במעבד מזון את הגבינה יחד עם הסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה, את הביצים אחת אחרי השנייה ואת הקמח.. מתבלים בקליפת הלימון, מיץ הלימון ותמצית הווניל. ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה לגמרי.


 


טיפ: רצוי לרפד את הדפנות של התבנית גם ברצועה של נייר אפייה (או רדיד אלומיניום) ולשמן גם אותו. אם אין נייר או רדיד צריך לשמן היטב את דפנות התבנית.


 


יוצקים את תערובת הגבינות בזהירות אל תוך התבנית, מעל לבסיס. צריך לשים לב שהנייר יישאר במקומו. מעבירים את התבנית אל מרכז  התנור.


 


אופים את העוגה בחום 140 מעלות צ' במשך שעה עד שהמרכז כמעט רך.


 


מוציאים בעדינות את התבנית מהתנור. מעבירים סכין בין דופן התבנית והנייר (או בין הדופן והעוגה עצמה). הניתוק מהתבנית ימנע את התבקעות פני העוגה.


 


מצננים את העוגה על רשת מתכת ואחר כך מקררים אותה במקרר במשך 6 שעות לפחות או במשך הלילה. שומרים במקרר תחת כיסוי למניעת ספיחת ריחות המקרר.


 


הגשה


להשלמת החגיגה מלווים כל פרוסת עוגה עם קישוט תותי שדה, רוטב תות שדה ומעט שמנת חמוצה.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר