English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

ארוחה מעניינת באורבנו עם קפה נספרסו


24 ביוני , 2016

בעידן החברתי החדש נוצרו דרכים אלטרנטיביות לצאת לאכול. במקום ללכת למסעדה רגילה – אפשר ללכת לביתם של שפים ובשלנים הפותחים את הבית שלהם לקבוצות קטנות. מסתבר שישנה התאגדות חברתית עולמית בשם  EatWithעם סניף בישראל


שבעזרתה מגיעים האורחים אל השולחן הפרטי של מארחים. הארוחות האלה אינן בחינם והן עולות לפחות כמו במסעדה, ולרוב יותר.


לאחרונה דגמנו ארוחת בוקר כזאת במסגרת שיתוף הפעולה ביןEatWith  לבין נספרסו,


לכבוד השקת תערובת הקפה "אנביבו לונגו".


המארח שלנו היה השף און משען  ואליו הצטרפה שרה פון שוורצה- כוכבת סדרת הטלוויזיה זגורי אימפריה ושחקנית תיאטרון מוערכת.


 


על השף און משען ועל "אורבנו – מעבדת אוכל שלי"


הארוחה שדגמנו התקיימה בביתו הפרטי של השף און משען בשכונת פלורנטין בבית ישן בקומה השנייה. זוהי הדירה בה הוא גר, אבל הוא הקים בה מקום אירוח הפועל תחת השם אורבנו ומפיק בו אירועים מיוחדים, המיועדים לקבוצות של 20-30 סועדים בלבד. במרכז חדר האורחים הגדול של הדירה יש שולחן אבירים ארוך המתאים לכל הסועדים, ולידו מטבח פתוח שם מכין און משען את האוכל, ומשם הוא מוגש. השולחן הארוך והגדול הוא בצבע שחור ויש בו דוגמה של שקעים צהובים לכן המפיות של האורחים היו גם הן שחורות וצהובות.


און משען למד בישול צרפתי בבית הספר קורדון בלו בלונדון, והרחיב את הידע שלו בעבודה במסעדות שונות ברחבי העולם, כולל לימוד בישול מולקולרי. הוא מתייחס אל המטבח שלו כאל מעבדה בה הוא מנסה שילובים חדשים של טעמים וטקסטורות וגם משתמש במכשירים מודרניים של הטכנולוגיה הזו.


 


על תפריט ארוחת הבוקר


בשיטת האירוח הביתי נהנים הסועדים ממאכלים מיוחדים שהשפים המארחים טורחים להכין למענם. כל האורחים מקבלים את אותן המנות. ובמקרה שלנו – שהארוחה הייתה לכבוד השקת הקפה החדש של חב' נספרסו – אנוויו לונגו. הארוחה נפתחה בספל קפה ריחני, (תמונה 1) והסתיימה בוודקה בטעם קפה (תמונה 11).


התפריט כלל מספר רב של מנות. הוא התחיל בגספצ'ו עגבניות (תמונה 2) שהוגש בגביעי מרטיני וכלל גם מוס ירוק של בזיל ונענע ורצועת לחם פריך מקושטת ברטבים צבעוניים. יחד איתו הוגשו לחמים מעניינים: קובנה תימנית (תמונה 3), חלת בריוש צרפתי עם תאנים (תמונה 4) ולחמניות פרנה מרוקאיות. אחריהם הוגשו לשולחן סלטים שונים כמו: סלט תאנים מיובשות עם פרוסות שומר, אפונים מטוגנים חריפים ואגוזים (תמונה 5), מזט של חצילים קטנים בטחינה ויוגורט , (תמונה 6), שיני שום מבושלות חומות (תמונה 7) וקוביות אבטיח ועליהן קוביות גבינה לבנה מלוחה ורוטב זיתים שחורים (תמונה 8).


היות והארוחה התקיימה בשעות הבוקר, כעין בראנץ', המנה העיקרית הייתה אומלט ממולא. האומלט היה עם פסים כהים, של מחית כל מיני פטריות כולל כמהין, ומגולגל סביב תערובת פטריות. לצד האומלט הונח סלט קל וטעים ופרוסת לימון בגריל (תמונה 9).


הקינוח היה וריאציה של טירמיסו, שהוגש בעציץ קטן (תמונה 10). בתחתית העציץ היו עוגיות מושרות בנספרסו ומעליהן קצפת לבנה. מעל הכול פוזרו שבבי שוקולד שבתהליך מיוחד קיבלו מירקם הדומה ל"חול" ובתוכו נעץ השף גבעול של בזיליקום שהוא מגדל בעצמו בגינה שבמרפסת.


 


על החלק התרבותי


שחקנית התיאטרון והטלוויזיה המוערכת וזוכת הפרסים, שרה פון שוורצה, השתתפה באירוע. היא סיפרה על חוויותיה וניסיונה כשחקנית וכאישה שעברה חוויות לא קלות של גיור, חזרה בתשובה וחזרה בשאלה, והצליחה להגיע להישגים חשובים. השחקנית יצרה קשר טוב עם הסועדים, שהקשיבו לה בקשב רב, במרווח שבין המנות המסובכות של הארוחה. היא גם הדגימה, בכישרון רב, סוגיות שונות של שפת הגוף, קשר העין וצורת הדיבור היוצרים כולם ביחד את ההופעה של כל אחד ואחת מאיתנו.


 


על תערובת Envivo Lungo


תערובת Envivo Lungo החדשה מיוצרת בשוויץ מפולי ערביקה הגדלים בהודו, עם פולי רובוסטה משובחים המגיעים ממקסיקו. התערובת היא בדרגת חוזק 9 בסולם דרגות חוזק הקפה של נספרסו (נע בין 1-12). זוהי התערובת החזקה ביותר במשפחת  Lungo (אספרסו ארוך) של נספרסו. דירוג החוזק נקבע על פי שלושה משתנים:



  • דרגת הקליה,

  • מידת המרירות

  • גוף הקפה

הקפסולה החדשה מתווספת לחמשת התערובות הקיימות בסדרת Lungo, המיועדות כולן לכוסות בנפח 110 מ"ל. מומחי הקפה העומדים מאחורי פיתוח התערובת התייחסו במיוחד לצרכני קפה השותים בבוקר קפה בספל גדול, ובתוספת חלב. התערובת החדשה הותאמה לכך במיוחד, כך שהחלב הופך את גוף הקפה למעוגל יותר אך עדיין שומר על אופיו וטעמו העוצמתי. הקפה החדש מתאים גם לחובבי אספרסו חזק המעוניינים בקפה ארוך יותר.


 


כשרות: פרווה בהשגחת הרבנות בזל שוויץ, ובאישור הרבנות הראשית לישראל.


 


מחיר לצרכן:  23.30₪ לשרוול של 10 קפסולות.


 


לתפריט הארוחה: הקליקו כאן


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר