English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

חצר גולדמן מציגה: תפריט יפואי-ים תיכוני


24 ביולי , 2016

יש קסם מיוחד למסעדות שיושבות ממש על חוף הים. המסעדה שנקראה בעבר "אורגדה" ו"פיני בחצר" שינתה את שמה והיא נקראת עכשיו "חצר גולדמן" על שם הרחוב שהיא נמצאת בו – רחוב נחום גולדמן, בגבול שבין תל אביב ליפו.


את היין הלבן הצונן לגמנו על המרפסת הגדולה שצופה לים, ולמרות שהיה זה יום קיץ חם – הקרבה לים גרמה לבריזה נעימה. בארוחה עצמה, שהתקיימה בחלק הפנימי של המסעדה, דגמנו חלק מהמבחר הגדול של מנות שמוצעות בתפריט, וכולן היו טעימות ונדיבות.


 


במסעדה ים-תיכונית מתאים לפתוח ארוחה במבחר מזטים. כאן מציעים לבחור חמישה מזטים מתוך רשימה של עשרה. אנחנו טעמנו סלט בורגול ורוטב רימונים; טחינה ירוקה; עדשים שחורות עם חמוציות ואגוזי מלך; איקרה לבנה ומטיאס הולנדי. המנות היו טעימות ונדיבות, והמלצריות חידשו מנות שנגמרו. עם המזטים הגיעו ישר מהתנור פוקצ'ות מאורכות, דקות וטעימות, עם מלח גס ורוזמרין.


לאחר המזטים מציעה המסעדה מבחר של מנות פתיחה. אנחנו בחרנו לטעום קישוא עגול ממולא בבשר בקר וכבש טחון, ומנת דגי סרדין טריים ומטוגנים, במילוי עשבי תיבול.


למנות עיקריות הזמנו קבב סורי מבשר כבש ובקר עם טחינה במעטפת בצק אפוי בתנור. זוהי מנה יפה, מורכבת וטעימה – לשולחן מגיעה קערת חרס שעליה "מכסה" מבצק שמפוזרים עליו גרגירי סומסום שחורים. כשפותחים את המכסה מתגלה תבשיל של כדורי בשר המונחים על פרוסות חציל ובצל סגול, מוקפים ברוטב טחינה.  המנה העיקרית השנייה הייתה תבשיל צוואר טלה, שהוגש על מצע של קוסקוס. הבשר עבר בישול ממושך, היה עסיסי וממש התפרק בעזרת המזלג.


לקינוח מוצעת גלידת וניל עם טחינה גולמית ושערות חלבה, סילאן ופיסטוקים שאותה כבר לא היה לנו כוח לאכול


 


כתובת: נחום גולדמן 6, תל אביב-יפו.   


טלפון: 03.682.2111


שעות פתיחה:


יום א׳ - 12:00- 23:15;  


שני-חמישי - 9:30-23:15;


שישי-שבת- 9:00-23:15


אתר:  http://www.goldmanc.co.il/home.php


 


כדי לראות את התפריט המלא של המסעדה הקליקו כאן


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר