English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

תפריט קיץ חדש במסעדת Lima Nippo


4 באוגוסט , 2016

סמטאות יפו, באזור שוק הפשפשים, הן רקע מתאים למסעדה יפנית-פרואנית שמרוהטת בסגנון ניו-יורק ומגישה אוכל יפהפה וטעים. השילוב בין המטבח היפני למטבח הפרואני נוצר לפני 100 שנים, כשהמוני יפניים היגרו לעיר לימה בירת פרו. אז נוצר שם מטבח חדש, המשלב בין המטבח הפרואני ליפני. אחד השפים הגדולים של ימינו, נובו מטצוהיטה, שגם הוא עבד בלימה, אחראי על כך שהמטבח המעניין הזה פרץ למערב. נובו עצמו פתח כמה מסעדות בארה"ב ובאירופה והעמיד תלמידים רבים. אחד  מהם - כריס גולדינג - הגיע גם אלינו, אל יפו והוא השף של המסעדה המעניינת הזו.


האווירה במסעדה מעניינת ונעימה. הריהוט השחור, המינימליסטי, התפריטים המעוצבים, הכלים המעניינים בצבעי שחור ולבן, וציורי הגרפיטי הענקיים יוצרים מקום שכיף לשבת בו.


 


אנחנו דגמנו:


מנות פתיחה


*סביצה מיקס דגים, מנגו, שיזו.. 65 ₪ - מנה צבעונית ומוצלחת, עם קוביות של דגים, מוקפות בפיסות מנגו חמצמץ ומרענן, חצאי עגבניות קטנטנות, והרבה כוסברה.


*טאטקי טונה אדומה עם פונזו תפוזים..70 - פרוסות טונה אדומה שגולגלו כמו סיגריה, הגיעו בלוויית עיגולי בצל ירוק ופיסות בצל סגול, עם פרח לקישוט.


*טירדיטו סלמון, מיסו מנגו. 65 ₪ - שורה של פרוסות יפות של סלמון, באיכות סושי. על כל פרוסה מונחת פרוסה דקיקה של פלפל חריף ועלה של כוסברה. שורה של עיגולי בצל ירוק ורוטב מנגו בצבע צהוב כתום מסביב השלימו את התמונה.  


*טרטר פילה בקר, מיסו כמהין.. 75 ₪ - הטרטר הגיע בעיגול שטוח, כאשר יחד עם הבשר החי הקצוץ וגם מעליו היו פיסות בצל מטוגן. ליד הטרטר הגיע רוטב מיסו כמהין טעים מאוד.


*עם המנה הזו הגיעו גם קרקרים של אורז, שקופים ופריכים, שהיה קשה להפסיק לאכול אותם.


את כל המנות האלה אכלנו בעזרת צ'ופסטיקס מעניינים עם שפיצים משני הצדדים.


 


שתייה אלכוהולית


בחרנו ללוות את הארוחה עם המשקה היפני האולטימטיבי – סאקה. מרבית האנשים בטוחים שאת הסאקה מגישים חם בכוסיות דקות וקטנות. אבל בביקורים הרבים שלנו ביפן למדנו שבקיץ מגישים אותו דווקא קר, בגביע מרובע עשוי עץ. שמחנו לפגוש את הגביע הזה גם בלימה ניפו, והוא באמת מוסיף טעם וריח מיוחדים לסאקה.


 


מנות חמות


לכבוד המנות החמות הוחלפו הצ'ופסטיקס בסכין חד מאוד ומזלג. לשולחן הגיעו:


*לברק שלם בטמפורה,עגבניות צלויות, חלפיניו ויוזו.. 125 ₪ . בבישול היפני המסורתי מנות הטמפורה מורכבות מפיסות קטנות של בשר, דגים או ירקות, שמטוגנות בשמן עמוק, כשהן עטופות בבצק קליל. לכן זו הייתה ממש הפתעה לקבל דג לברק שלם במעטה טמפורה, שטוגן בשמן עמוק בדיוק את הזמן הדרוש לבשל אך לא לייבש את הבשר. הפתעה נוספת הייתה שלמרות שהדג על הצלחת נראה שלם – לא היו בו כלל עצמות.


*סינטה יאקי ניקו, פטריות, ציפס זוקיני... 135 ₪ . מנת הבשר בארוחה הייתה נתח סינטה שהוגש לשולחן כשהוא כבר חתוך לפרוסות די דקות. עדיין היה דרוש הסכין החד כדי לחתוך אותו עוד. הבשר הגיע על מצע של רוטב עשיר והיה מכוסה בשכבה של פיטריות שיטאקי מבושלות בדיוק.לצד הבשר הגיעה צלחת של אצבעות זוקיני מטוגנות בטכניקה של טמפורה, שהיו חמות ופריכות.


 


קינוחים


*עוגת פיסטוקים, שמן זית, פירות יער קפואים, ושוקולד לבן ...45. על העוגה העשירה יצקנו רוטב חם של שוקולד לבן. הרוטב הזה, יחד עם מבחר פירות יער קפואים, יצרו קינוח מדהים. 


*קרם ברולה בטטה...45 ₪. מתחת ל"מכסה" הסוכר המוקשה היה קרם עדין של בטטה. ועל המכסה הסוכרי היו מפוזרים פיסות תפוז, פירורי פירות מיובשים ופרחים לקישוט.  


 


תפריט טעימות


מי שקשה לו להחליט מה לבחור מבין המנות החדשות, מהמטבח היפני-פרואני, הלא כל כך מוכרות בישראל, יכול להזמין תפריט טעימות ב-180 שח לסועד (מינימום זוג)


 


הצוות


*הבעלים של המסעדה הם המסעדן יורם פרץ, יהודי צרפתי שעשה עלייה לישראל, והשף הבריטי כריס גולדינג. יורם פרץ, 31, החל דרכו במסעדת  Nobuבלונדון כעובד זוטר והתקדם למלצרות וניהול המסעדה. משם הוא עבר לנהל את מסעדות הרשת של נובו בקייפטאון ובדובאי


*השף כריס גולדינג, 35, הוא שף בריטי, שזכה בפרסים שונים בבריטניה. הוא הגיע לניהול המטבח של לימה ניפו  ביפו לאחר שהיה שף ומנהל מטבח של כמה מסעדות טובות שם, ביניהן מסעדת נובו.


 


קישוטי הקירות


את קירות המסעדה מעטרים עבודות גרפיטי של האומן  ארז טוביאנה ומתמזגים עם המוזיקה האקלקטית, שילוב של אינדי ופאנק, שהופך את האכילה במסעדה לבילוי נעים.


 


לתפריט המסעדה הקליקו כאן


 


מסעדת לימה ניפו,


רחוב תנחום 6,


תל אביב-יפו,


03-5734404 


 


שעות פעילות-


ימים א – ה’ 19:00 – עד אחרון הסועדים,


יום ו’ – המסעדה סגורה,


שבת 19:00 – עד אחרון הסועדים


 


אתר המסעדה: www.lima-nippo.com


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר