English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

ביסטרו כשר חדש בתל אביב – מאפו של ניר צוק


29 בספטמבר , 2016

השף ניר צוק השיק בתחילת ספטמבר 2016 את מסעדת "מאפו", בקומת הקרקע של מלון פרימה סיטי, ברח' מאפו 9 בת"א. זהו ביסטרו כשר, עם תפריט מגוון של מנות טריות מהים ומהיבשה. למסעדה מקומות ישיבה גם בחצר פנימית מוקפת בירוק וגם באולם ממוזג. אנחנו בחרנו לשבת בפנים. במהלך הארוחה פגשנו את השף, דגמנו וצילמנו את המנות המפורטות להלן ואנו ממליצים עליה.


אנחנו מכירים את ניר צוק כבר שנים רבות. אכלנו במסעדות שלו ביפו, ראינו אותו בהדגמות של מוצרי מזון, והתפעלנו ממנו באירוע חתונה, שנערכה במטע פקנים, שאת הכיבוד הכין הצוות שלו ממש בתנאי שדה, ובכל זאת הכול היה מוצלח.


על המסעדה החדשה שלו אומר ניר צוק: "אני רואה ב'מאפו' הזדמנות להתענג על האפשרות ליצור באופן מדויק חווית אכילה ובילוי שונה מזו שיצרתי עד היום. כשף ואדם שעבר כל כך הרבה רכבות הרים, גלגלי ענק ולאחרונה סגירת דלתות – פתיחת 'מאפו' ,המציעה אוכל איכותי, טוב ויצירתי, במחיר סביר ובאווירה כל כך כייפית, היא מבחינתי פתיחת שער חדש. אני באמת מרגיש שמצאתי מקום בו המעורבות שלי ברמת העיצוב, הקונספט, התפריט ועד לתמונות שתלויות על הקיר, מאפשרת לי לפרוח ולהתרכז בלהיות יצירתי".


על כריכת התפריט מוטבעת תמונתו של אברהם מאפו, סופר עברי מתקופת ההשכלה, שחי בין השנים 1808 עד 1867. הוא חיבר את הרומן הראשון בעברית "אהבת ציון" שרואים בו את תחילת הציונות. בחרנו מהתפריט מספר מנות וביקשנו שיגישו אותן בקצב שהמטבח מכין אותן, כך שזו הייתה למעשה ארוחת טעימות.


תחילה הגיעה מנת הלחם במגש מתכת מוארך. היא כללה לאפה, שעליה מונחים מקל פוקאצ'ה ומקל בייגל ירושלמי. איתה הגיעו שני מטבלים מעניינים: ממרח פיקנטי שעשוי מעלי גפן ומטבל פיקנטי של עגבניות עם חזרת לבנה.


אחת המנות הראשונות שקיבלנו הייתה חמש פרוסות של טרין כבד אווז מצופה באגוזים קצוצים, שלוש תאנים מיובשות ברוטב מתוק וצרור עלים ירוקים. כמו שנהוג הוגשו במנה הזו גם פרוסות טוסט, אבל כאן הטוסט היה מפרוסות אלכסוניות שנפרסו ממקל הבייגל הירושלמי.


מנה ראשונה נוספת הייתה "סיגר קלאב": שלושה סיגרים מטוגנים מבצק פריך, עם מלית בשרית, שהגיעו עם רוטב מעניין מסלק טחון. כלי ההגשה המעניין שלהם היה גבוה מעל השולחן.


המנה העיקרית שהגיעה נקראת בתפריט "טלה מורי" והיא הייתה המנה הטובה ביותר בארוחה. במחבת נחושת  הגיעו פרוסות של בשר טלה שממש נמסו בפה. הן היו מונחות על פירה תפוחי אדמה ומכוסות ברוטב כתום עשיר בטעם קארי. ליד הבשר היו גם שלושה תמרים ממולאים בשר וצלויים ויצרו שילוב מעניין של טעמים, כשהתמרים נעשו פריכים ומקורמלים לאחר הצלייה.


מנה עיקרית נוספת שהגיעה הייתה "בלוטין עוף ממולא עגל" שלוש פרוסות של חזה עוף לבן מגולגל סביב מלית בשרית כהה, שמכילה גם אגוזי פיסטוק ירוקים. ליד הבלוטין הוגש פירה תפוחי אדמה שקיבל שדרוג על ידי הוספת שמאלץ.


המנה העיקרית השלישית הגיעה מהים: "פילה מוסר עם ירקות אורגניים צלויים בתנור".פרוסת הדג הייתה מונחת על פירה של ארטישוק ירושלמי, והגיעה עם "מקלות" גזר וקישואים  ופלחי בצל מהגריל.


 


למנות אחרונות דגמנו פרוסת בראוני של פרג ושוקולד, מקושטת במרנג רך מאוד שעבר רק השחמה קלה. הקינוח השני היה מורכב מעוגייה מרובעת דקה עשויה מרנג איטלקי, שעליה הוזלפו כדורי גנאש שוקולד,שבהם היו נעוצים שברי "טוויל" - עוגיות פריכות דקיקות.


 


כנהוג בארוחות כשרות סיימנו עם כוס תה.


 


כשרות: הרבנות הראשית בתל אביב


טלפון להזמנת מקומות:  03-7629002


לתפריט המלא הקליקו כאן


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר