English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

מסעדת Table Talk מגיעה ללב תל אביב


22 בדצמבר , 2016

לפני חודשים אחדים נפתחה בלב תל אביב, צמוד צמוד לחנות כלי זמר שבדיזנגוף סנטר מסעדה חדשה הנקראת Table Talk (רק באנגלית). בערב חורפי קר ביקרנו במסעדה. התרשמנו מהמבנה בסגנון באו האוס, מהחצר עם העצים הגדולים שלפניו ומהבר שתופס את כל קומת הקרקע. עלינו לקומה הראשונה, שמאורגנת כמסעדת יוקרה, עם פסנתר נוצץ בפינת החדר. שוחחנו עם המנהל, שסיפר על תפריט החורף החדש שלהם, המחולק לפרקים, ובחרנו מתוכם מספר מנות לטעימה. היה מעניין וטעים.


 


מסעדת Table Talk מגדירה את עצמה כביסטרו קוסמופוליטי. הקימו אותה שני יזמים: דימיטרי בוריסוב ואלכסנדר טורקוט. בוריסוב הוא בעל ניסיון עשיר בהפעלת בתי קפה קז'ואליים ומסעדות שוקקות חיים?, המשלבות בין אוכל ותרבות ברוסיה ובאירופה. טורקוט הוא איש היי-טק, יזם ומנהל קרן הון סיכון, שחי על הקו בין ניו יורק, מוסקבה ותל-אביב.


המונח Table Talk נולד במאה ה-16 ומתאר ז'אנר ספרותי המבוסס על שיחות של אנשי תרבות, אמנות ופוליטיקה באירופה. על בסיס אותן שיחות, שהתנהלו מסביב לשולחן, נכתבו ספרים רבים. את הרעיון הביאו היזמים בגרסתו המודרנית לתל אביב.


במסעדת Table Talk בתל אביב יתקיימו גם אירועי תרבות. כך למשל, נפתחה במקום תערוכה של הצלם אלכס ליבק, התקיימה הופעה של להקת הקאלט האנגלית טייגר ליליס ואף מתוכננות הקרנות טרום בכורה.


הצוות המוביל של Table Talk כולל את השף יוג'ין קובל – בעל ניסיון עשיר כשף במסעדת פביו, מנדיס (סו-שף), מסעדת פושקין (סו-שף) מסעדת היוקרה ורה (שף), בעלי קיטירינג הגורמה "הוט- קוויזין", קפה פלאמינגו (שף) ועוד.


מנהל המסעדה הוא מיכאל אוסטונובה שבעבר הרוסי שלו יש לימודי רפואה, ובעבר הישראלי שלו יש ניהול של אכסניית גורדון והיה מבעלי מלון עדן פרמיור בנווה צדק.


 


מתוך הפרק בתפריט הנקרא Hot TALK בחרנו סיידר חם עם קינמון. אחד עם רום והשני בלי. שניהם מילאו היטב את התפקיד של חימום הידיים מבחוץ, והבטן מבפנים.


 


עברנו לפרק TALK Together  ובחרנו מתוכו את סלסלת הלחמים, פלטת הדגים הכבושים וסלט השוק. הלחמים הגיעו בקערת מתכת שבתוכה מפית ועליה פרוסות חמימות של לחם משני סוגים. שהיו פריכות מבחוץ, כמו שלחם טוב צריך להיות, ורכות ועשירות מבפנים. פלטת הדגים הכבושים הגיעה על צלחת לבנה עגולה ועליה היו 4 ערימות קטנות: הרינג, מטיאס, טונה כבושה וסלמון בכבישה זריזה של הדרים וסלק. בנוסף סופקו פרוסות אלכסוניות של בגט בצל ירוק וקערית של רוטב על בסיס מיונז. סלט השוק הוגש בצורה מפתיעה. בדרך כלל מוגשים סלטים בקערה עמוקה, כשהמרכיבים מונחים אחד מעל השני. כאן הוגש הסלט על צלחת שטוחה, ומרכיבי הסלט, כולם חתוכים לפרוסות דקות, היו מסודרים בצורה מעגלית על הצלחת.


 


את המנות העיקריות בחרנו מתוך הפרק Serious TALK  כמנהגנו בחרנו בשתי מנות קלאסיות מבושלות. מנות קלאסיות מבושלות הן המבחן האמיתי של רמת המסעדה, ושתיהן עברו את המבחן בהצטיינות. תבשיל לחי שור , בבישול ארוך עם ירקות שורש, יין אדום ועשבי תיבול. התבשיל הגיע על מצע של פירה, ועם קישוט של עלה פטרוזיליה . התבשיל השני היה קונפי שוק ברווז בבישול ארוך, שהוגש על מצע של תבשיל כרוב אדום מתקתק. עם שתי המנות העלה הגיעה גם קערית של ירקות אורגניים טריים וקערית של פירה תפוחי אדמה.


 


דילגנו על הפרק  Green TALK  עם המנות לצמחונים ולא הגענו לפרק הקינוחים Sweet TALK  כי כבר לא היה מקום...


 


 שעות פעילות המסעדה - מ- 08:30 ועד אחרון המבלים.


הכתובת: דיזינגוף 64 (פינת בר גיורא). צמוד לחנות כלי זמר  


טלפון: 03-7746655


 


לתפריט הקליקו כאן


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר