English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

סופגניות מקושטות


22 בדצמבר , 2016

את הסופגניות הקלאסיות, של כדורי בצק שמרים שעברו טיגון עמוק, אפשר עדיין לרכוש במחירים של 2-3 ₪ בסופרמרקטים רבים. אבל מרבית הבאאזז סביב הסופגניות הוא בקישוטים ובתוספות ששמים עליהן הקונדיטורים, כיד הדמיון הטובה עליהם. לא רחוק היום שמחיר סופגנייה מפונפנת יגיע ל-20 ₪ , כי כבר היום  הגענו לסופגניות במחיר -16 ₪ ליחידה...


במתכונים ובהסברים להלן יש הצעה אחרת: קנו סופגניות בסיסיות, ויחד עם הילדים, שמימלא נמצאים בחופש, ומחפשים מה לעשות – הכינו את הסופגניות המקושטות שלכם.


להלן הצעות ל-5 סוגי סופגניות מקושטות.


 


יש צורך לקנות מוכן:


30-25 סופגניות פשוטות, קטנות, מהסופרמרקט/שופרסל במחיר 2.5 ₪


 


חומרים לקישוט


סוכריות צבעוניות קטנות - יש ערכת "דרז'ה" בסופרמרקט עם 6 מינים וצבעים


קופסה קטנה עם "טיפות" צבעוניות של מימון


חבילה קטנה מרשמלו ורוד ולבן


"מטבעות" שוקולד


קופסה קטנה תותים טריים


קופסה פודינג וניל אינסטנט


100 גרם אבקת סוכר


 


אבזרים


שקית זילוף גדולה עם צנתר כוכבי


שקיות זילוף קטנות


 


יש צורך להכין לפני שמתישבים לקשט:


ציפוי שוקולד לבן


ציפוי שוקולד כהה


קרם קצפת


 


מתכון לציפוי שוקולד לבן


חומרים


200 גרם שוקולד לבן פשוט ("פרה" שופרסל, או איכות דומה)


1 מכל שמנת מתוקה, 38%, 250 מ"ל


 


הכנה


שוברים את השוקולד לקוביות קטנות או קוצצים בסכין. שמים בקערה בינונית.


שמים את השמנת בסיר בינוני, מחממים עד התחלת רתיחה.


יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד. מחכים דקה לריכוך. מערבבים היטב עד שלא מרגישים גושים. אם עדיין יש גושים משתמשים בבלנדר מוט ומפעילים עד שהציפוי חלק לגמרי.


שמים את הקערה בצד עד שהציפוי מצטנן. אפשר גם לקרר רבע שעה במקרר.


חשוב לא לתת לציפוי להתגבש. הציפוי צריך להיות סמיך ורך כך שאפשר למרוח אותו על הסופגניות.


 


מתכון לציפוי שוקולד כהה


חומרים


300 גרם שוקולד מריר פשוט ("פרה", שופרסל או איכות דומה)


1 מכל שמנת מתוקה, 38%, 250 מ"ל


 


הכנה


שוברים את השוקולד לקוביות קטנות או קוצצים בסכין. שמים בקערה בינונית.


שמים את השמנת בסיר בינוני, מחממים עד התחלת רתיחה.


יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד. מחכים דקה לריכוך. מערבבים היטב עד שלא מרגישים גושים. אם עדיין יש גושים משתמשים בבלנדר מוט ומפעילים עד שהציפוי חלק לגמרי.


שמים את הקערה בצד עד שהציפוי מצטנן. אפשר גם לקרר רבע שעה במקרר.


חשוב לא לתת לציפוי להתגבש. הציפוי צריך להיות סמיך ורך כך שאפשר למרוח אותו על הסופגניות.


 


מתכון לקרם קצפת לבן בסיסי


חומרים


1 מכל שמנת מתוקה, 38%, 250 מ"ל


2 כפות פודינג וניל אינסטנט


2 כפות אבקת סוכר


 


הכנה


שמים את השמנת בקערה עמוקה. מתחילים להקציף במיקסר ידני. מוסיפים אבקת פודינג אינסטנט ואבקת סוכר. ממשיכים להקציף עד שנוצר קרם קצפת יציב. שומרים במקרר עד השימוש.


 


קישוט הסופגניות


1.סופגנייה מצופה שוקולד וסוכריות


מורחים על הסופגנייה ציפוי שוקולד כהה בעזרת כפית או סכין קטנה.


זורים על השוקולד סוכריות צבעוניות קטנות.


אפשר לקשט במטבע שוקולד. לשם כך צריך לחתוך חריץ קטן בסופגנייה ולדחוף את המטבע לתוכו כדי שיעמוד יציב.


הערה: אפשר להכין אותו דבר עם ציפוי שוקולד לבן


 


2.סופגנייה מצופה שוקולד כהה מקושטת ב"נוצות" לבנות


מורחים על הסופגנייה ציפוי שוקולד כהה בעזרת כפית או סכין קטנה.


שמים מעט מהציפוי הלבן בשקית זילוף קטנה. חותכים את קצה השקית כדי ליצור חור קטן מאוד.


מזלפים דרך השקית 4 פסים לבנים על ציפוי השוקולד הכהה.


מעבירים סכין קטנה דרך הפסים ונוצרות "נוצות".


הערה: אפשר לעשות זאת גם עם ציפוי לבן על הסופגנייה ו"נוצות" של שוקולד כהה.


 


3.סופגנייה מצופה שוקולד לבן מקושטת במרשמלו


מורחים על הסופגנייה ציפוי שוקולד לבן.


פורסים מרשמלו ורוד לפרוסות דקות.


מקשטים בפרוסות מרשמלו ובסוכריות "טיפות" נוספות.


 


4.סופגנייה ממולאה קרם קצפת


משתמשים בשקית זילוף גדולה. חותכים את קצה השקית בגודל מתאים להכנסת צנתר כוכבי.


ממלאים את השקית בקרם קצפת.


זורים על הסופגנייה אבקת סוכר ואז נועצים במרכז את הצנתר ודוחסים כדי למלא בפנים הסופגנייה קרם, וממשיכים לזלף גם מעל הסופגנייה בצורת פרח קצפת.


זורים על הקרם מעט סוכריות אדומות.


 


5.סופגנייה פתוחה, ממולאה קרם קצפת ופרוסות תות טרי


משתמשים בשקית זילוף גדולה.חותכים את קצה השקית בגודל מתאים להכנסת צנתר כוכבי.


ממלאים את השקית בקרם קצפת.


חותכים את הסופגנייה לרוחב. מזלפים על החלק התחתון קרם קצפת ומניחים 3 פרוסות קטנות ודקות של תות. סוגרים את הסופגנייה עם החלק העליון ומקשטים גם אותו במעט קרם קצפת. אפשר לנעוץ למעלה תות.


אפשר לצפות את הקצה של התות במעט שוקולד כהה.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר