English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

השיבה להודו!


18 במאי , 2017

המועצה לענף הלול יוצאת במהלך שיווקי רחב היקף לקידום צריכת בשר ההודו בישראל. מטרת המהלך - תחת הכותרת הודו – הכי טעים הכי בריא! היא העלאת המודעות לערכים התזונתיים הגבוהים של בשר ההודו  - לאור היתרונות וחשיבות צריכתו למבוגרים וילדים כאחד-  ומתוך כך קידום הצריכה לשימוש והכנה ביתית. 


השקת המהלך התקיימה השבוע במסעדת לחם בשר הכשרה בנמל תל אביב. בהשקה השתתפו  מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול, הדיאטנית ד"ר אולגה רז והשף אביב משה שהכין מאכלים טעימים מבשר ההודו.  בהשקה השתתפו עיתונאים מהמגזר הכללי, החרדי והערבי.


 


מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול  אמר: " לאור תהליכים העולמיים המקדמים צריכת בשר רזה,  מועצת הלול  מעוניינת להוביל מהלך לקידום צריכת בשר הודו. הישראלים מכירים את ההודו בעיקר באמצעות דוכני השווארמה – מאכל אהוב ואהוד מחוץ לבית .  בקמפיין זה שמנו לנו למטרה להגביר את הצריכה הביתית תוך שאנו נותנים מענה  למגוון נושאים: הקולינרי, הבריאותי והכלכלי (מחירו של ההודו נמוך ממחיר הבשרים האדומים ונוח לכל משק בית).  כך שאם מוסיפים לזה את מגוון השימושים והטעמים הקולינריים שמאפשר השימוש בבשר ההודו ואת הערכים  הבריאותיים  - אנחנו יוצרים משוואה מנצחת עבור משק הבית הישראלי.


"הודו קל להכנה ויכול לשמש למגוון מנות כגון: קציצות, סטייק, מילוי לכריך, פסטרמה, שיפודים, שווארמה ביתית ועוד. הודו קל לבישול ולעיבוד ובמהלך הבישול חלים שינויים במבנה החלבון אשר משפרים את טיבו וספיגתו כך שהערך התזונתי שלו עולה.


 


ד"ר אולגה רז, תזונאית קלינית מהמובילות בתחומה ובעברה יועצת למועצת הלול, אמרה: "בשר הודו מאוד פופולרי בעולם, במיוחד בארה"ב זאת משום שבראש ובראשונה הוא טעים מאוד. אולם לא פחות חשוב יש בו מספר יתרונות תזונתיים. ככלל, בשר הודו הוא בשר רזה יותר. אחוזי השומן בתרנגול הודו עומדים בממוצע על בין 3-5 אחוזים, בשעה שבעוף 6-8 אחוזים ובבקר – 5-30 אחוזים, תלוי כמובן בנתח. בנוסף, בדומה לסוגי בשר אחרים, הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה מאוד. כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו להן גוף האדם זקוק לבניה ולתחזוקה.בשר הודו מספק גם צריכה גבוה של ויטמינים ומינרלים.


 


 100 גרם בשר הודו מכילים:


·       וויטמין B12 : בשר ההודו מכיל כמחצית התצרוכת היומית המומלצת של וויטמין B12   (כ-1.3-1.6 מיקרוגרם, כאשר ההמלצות לצריכה יומית למבוגרים 2.4-2.6 מיקרוגרם) .  B12 נחוץ ליצירת הדם, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לבנייה תקינה של העצם ומניעת אוסטאופורוזיס.


·       ברזל - כ-1.7-3 מיליגרם, כאשר ההמלצות לצריכה יומית  של מבוגרים היא 8 מ"ג ביום  (יש לשים לב כי ההמלצה לאישה בגילאי הפוריות עומדת על  18 מ"ג ביום). בנוסף, מחקרים מראים כי ברזל מן החי נספג טוב יותר מברזל מן הצומח.


·       סלניום: מרכיב נוסף חשוב מאוד שיש בהודו בכמות גדולה הוא הסלניום. 29-38 מיקרוגרם ב-100 גר", לעומת  20-24 מיקרוגרם בעוף ו-30-35 מיקרוגרם בבקר, כאשר הצריכה המומלצת למבוגר הנה 55 מיקרוגרם ביום. לסלניום תפקיד חשוב לגוף האדם, הוא נחוץ להגנה על DNA, משמש כאנטי- אוקסידנט,  מסיוע במניע מחלות סרטן, במניעת מחלות לב וכלי דם, בשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס והמוח.


 


קולינריה


על הצד הגסטרונומי והדגשת האיכויות הקולינריות הופקד השף אביב משה אשר יוביל את הקמפיין כולו. הקמפיין התקשורתי בהובלת משרד שטרן אריאלי, יכלול מיתוג, בניית נכסים דיגיטלים כמו אתר אינטרנט, עמודי פייסבוק ויוטיוב, הפקת סרטונים וקמפיין רדיו והוא יקודם בשלושה מגזרים: כללי, חרדי וערבי.


 


 


אודות המועצה לענף הלול


המועצה לענף הלול מייצגת את מכלול הגורמים הקשורים בשלוחות הלול, תחום המגלגל למעלה מ-5 מיליארד ₪. ענף בשר ההודו, המייצר כ-90 אלף טון בשר בשנה. ענף ההטלה (ביצי מאכל) בו עוסקים כ- 3,000 מגדלים המשווקים כ-2 מיליארד ביצים וענף הפטם, המייצר כחצי מיליון טון בשר פטם בשנה. למועצה לענף הלול ממשק מתמיד אל מול המגדלים, המשווקים, הצרכנים, ומשרדי הממשלה.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר