English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

צ'יז בר חיפה – הפתעה לטובה ליד הנמל


16 ביוני , 2017

באזור הבילויים החדש בעיר התחתית בחיפה נפתחה לפני כשנה מסעדה בשם צ'יז בר אוכל. נסענו לחיפה כדי להתרשם מהמקום, ולדגום כמה מנות. בהסתמך על השם אפשר היה לצפות למעדנייה חלבית שמוכרת מגוון של גבינות ומוצרי חלב על בר, עם ככרות גבינה וקצת ריח של עיזים להשלמת האווירה. ההפתעה הייתה למצוא מסעדה מצוחצחת ומודרנית, המגישה לשולחנות מנות מסעדה משובחות ונדיבות, על כלים יפים וגדולים.


 


מהלך הארוחה


מנות פתיחה


שני מאפי פוקצ'ה עם מטבלים: צלחתיות שמן זית עם בלסמי וסלסת עגבניות, קרם חצילים, ממרח עגבניות מיובשות, טפנד זיתים ושום אפוי קונפי.


גלילות חציל קלוי בפרוסות ממולאות גבינת עיזים, זיתי קלמטה, שום ובזיליקום מוגשות במחבת, על רוטב עגבניות טעים, עם קישוט של טיפות יוגורט


פרוסה נדיבה של פטה כבדים המכיל כבדי עוף וברווז. בתוך הפרוסה הסתתרו פיסות קטנות של תפוחי עץ ומעליה היו מפוזרים שברי פיסטוק חלבי שתרמו להפתעה קולינרית של משהו פריך בתוך הפטה ומעליו. ליד הפרוסה הייתה ערמה מתקתקה של ריבת בצל שהייתה תחליף מעניין לתאנים האפויות שמוגשות בדרך כלל יחד עם מנה של פטה של כבד אווז. הפתעה נוספת הייתה המיקום והגודל של הבריוש המלווה אף הוא את הפטה הקלאסי. כאן פרסו את הבריוש דק דק, חיממו את הפרוסות לפריכות ונעצו אותן בפטה. והקישוט האחרון הייתה ערמה קטנה של מלח גס לבן שנראה נהדר על הצלחת השחורה האלגנטית שבה הוגשה המנה.


 


מנות עיקריות


פילה דג ים מוגש על ריזוטו עם פרוסות זוקיני, פיסות שעועית ירוקה ופיטריות. פרוסת הדג הייתה גדולה,ועשויה היטב: העור שחום, פריך וטעים, ובשר הדג לבן, עסיסי ועשוי בדיוק במידה הנכונה. שילוב הזוקיני בריזוטו הוסיף לו טעם חדש וגם פריכות.


נתח סינטה מוגש על ניוקי, בצל סגול, פיטריות ופיסות של תרמילי שעועית ירוקה. הכול ברוטב בשרי טעים.


 


קינוחים


שני עיגולי קרם ברולה קפוא צרובים קלות ומכוסים רוטב פירות יער, וביניהם עוגה דקיקה של נוגטין אגוזי לוז.


קרם לימון, בקישוט מרנג צרוב קלות, עם רוטב פירות יער.


 


עיסקית חדשה


המסעדה השיקה השבוע תפריט עסקיות חדש שגולת הכותרת - הגודל והמחיר כן קובעים! התפריט מורכב מחמישה מסלולים:


המסלול הראשון הוא עסקית "בקטנה", במחיר של 55 ₪ תקבלו 2 מנות ראשונות (גדולות במיוחד) , בין המנות תוכלו למצוא את הריזוטו פטריות וערמונים, גלילות חצילים והקרפצ'יו שייטל.


ארבעת המסלולים הנותרים בנויים לפי מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה והמחיר של העסקית מתחיל ב-59 ₪ .בעיקריות תוכלו לבחור מתוך : 5 סוגי פיצה, המבורגר קפרזה, מגוון גדול של פסטות וסלטים. העסקית היקרה ביותר היא בעלות של 119 ₪ וכוללת מדליוני סינטה, סלמון ופירה שורשים ודג ים טרי על ריזוטו.


כיאה למקום ששוכן בלב מרכז העסקים של חיפה, מציעים בצ'יז לסועדים בצהריים אפשרות ליהנות גם מכוסית של צהריים – רבע בירה מהחבית ב-10 ₪ , כוס יין ב-15 ₪ ומגוון קינוחים תוצרת הבית ב-18 ₪ .


 


קצת היסטוריה:


מסעדת צ'יז בבית הלל התחילה את דרכה לפני כ-8 שנים במטבח קטן בדירת הסטודנטים של רועי ואורטל גרבר. רועי הגיע לצפון כסטודנט לביוטכנולוגיה במכללת תל-חי ויחד עם אורטל, כהכנסה צדדית לזמן הלימודים הם התחילו להכין פיצות בתנור הביתי ולעשות משלוחים ברחבי המושב והסביבה. השמועה על הפיצה הטעימה של רועי ואורטל תפסה כנפיים וההזמנות החלו להיערם עד שהתנור הביתי הפשוט כבר לא עמד בעומס. רועי ואורטל החליטו לשכור מקום קטן במושב, לקנות תנור פיצה מקצועי ולהפוך את ההכנסה הצדדית לעיסוק מרכזי - כך נולדה פיצה CHEESE.


הרעיון בתחילה היה לפתוח פיצרייה שמגישה פיצות, קפה וקינוחים תוצרת בית. באותו זמן החל רועי להתעניין במטבח האיטלקי והוסיף לתפריט גם פסטות ומנות מורכבות יותר. בשלב זה הצטרף גם לירן, אח של רועי, שעלה צפונה על מנת לעזור בניהול ותפעול המסעדה.


 


אחרי למעלה מ-5 שנים של הצלחה במסעדת האם במושב בית הלל בגליל, החליטו הבעלים, תומר הורביץ, רועי ולירן גרבר, להביא את הטעם המיוחד של המסעדה הגלילית גם לעיר.


 


צ'יז בר אוכל


הנמל 21, חיפה.


טלפון: 04-9887880


 


לתפריט העיסקיות הקליקו כאן


לתפריט המלא הקליקו כאן


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר