English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

תחרות הבישול הבינלאומית של סן פלגרינו התקיימה בישראל


13 ביולי , 2017

תחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו" היא תחרות עולמית, הנערכת השנה בפעם ה- 17. התחרות מאתרת כשרונות קולינאריים צעירים ומובילים מרחבי העולם. הגמר של אזור הים התיכון נערך זו השנה השלישית ברציפות בישראל. השנה הוא התקיים במלון פולי האוס בתל אביב, במעמד 10 מתמודדים ממדינות אזור הים התיכון: ישראל, יוון, תורכיה ומלטה. שופטי התחרות היו: מישראל- שף חיים כהן, מיוון- שף ניקוס רוסוס בעל 2 כוכבי מישלן ומתורכיה- שף איסמט סאז.


 


הזוכים בתחרות הגמר האזורית הם:


מקום ראשון


קונסטדינה וולגרי קודסופולו מיוון, שפית במסעדת Pelagos Sea Side  הנמצאת בעיירה קוטסונרי באי כרתים.


מנת הגמר שלה הייתה :  Ellinwn gefsis- "טעמים יווניים" - חוגלה מבושלת ברוטב יין וחומץ ב- 54.5 מעלות בדיוק. ההשראה שלה מגיעה מהמטבח היווני הקדום, בשילוב עם מרכיבים יווניים אותנטיים. היא מאמינה שמסורת הנה עובדת יסוד ולא טרנד חולף, מורשת להתפתח ממנה ולהוקיר אותה.


קונסטדינה תטוס לייצג את האזור בגמר הגדול במילאנו


 


מקום שני


בן שירי, סו שף במסעדת "מסה" בתל אביב.


המנה שהגיש לשופטים הייתה: צלי בקר ברוטב פטריות, ג'לי פטריות (פורצ'יני וטרפש) בצורת צינור ממולא בשקדי טלה ושפונדרה, בציר טלה וכמון, על ציר עוף, יין לבן, זעפרן ומרווה, עם קרם ארטישוק ירושלמי ווואסאבי.


 


מקום שלישי


חאזאל אילדרים מטורקיה, סו-שפית במסעדת  Hudson Restaurantהנמצאת באיסטנבול.


המנה שהגישה לשופטים: דג בס עם עשב סליקורניה לצד פירה משעועית לבנה.


 


המנות אותן הציגו השפים בטופסי ההרשמה ואשר איתן יגיעו להתמודד בתחרות, נבחנו ע"י מומחי ALMA- המכון הבין לאומי המוביל ללימוד והכשרה קולינאריים בבישול איטלקי. לפי מספר קריטריונים, ביניהם חומרי הגלם, אופן הצגת המנה, המסר הקולינארי של השף ועוד.


 


לתחרות העולמית נרשמו מתמודדים ממעל 90 מדינות שונות, וברחבי העולם יערכו בחודשים הקרובים 20 תחרויות גמר אזוריות נוספות, כאשר ישראל היא המדינה הראשונה בה נערך הגמר האזורי. בכל גמר יתמודדו 10 שפים צעירים.


 


שף חיים כהן ציין באירוע הגמר: "חומרי הגלם המיוחדים והטריים יחד עם נראות המנות של המתמודדים השונים הרשימו אותי לטובה, נהניתי מהחוויה ובנוסף אני גם שמח שהתחרות והבישול מקרבים בין המדינות שלנו כי אנחנו שכנים וחברים".


 


התחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו" הפכה לאירוע קולינארי משמעותי, בו משתתפים מובילי התעשייה. את האירוע ב-2016 הנחתה מיכל אנסקי כשהשופט הישראלי היה השף מאיר אדוני.


בין השפים הישראלים שזכו לשינוי מדהים בקריירה ולהכרה עולמית בזכות השתתפותם בתחרות נמנים השף אוראל קמחי ("פופינה"), השף דיוויד פרנקל ("פרונטו"), השף חביב משה ("מריפוסה") ועוד


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר