English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

"סמולינה דורום איטלקית" להכנת מנות פסטה בבית.


24 באוגוסט , 2017

טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' בחיפה משיקה "סמולינה דורום איטלקית", המיוצרת מחיטת דורום איכותית מסוג צהוב מעולה (Top Gialla), המתאימה להכנת מנות פסטה בבית. הדורום היא חיטה קשה, עשירה בחלבון ובגלוטן. גרעיני הדורום נטחנים בטחינה גסה לסמולינה. לדורום עמידות גבוהה בבישול ולכן היא מתאימה במיוחד להכנת מנות פסטה: פסטה רגילה במגוון צורות, רביולי, טורטליני, לזניה ועוד. 


 


כשרות: בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.


מחיר מומלץ: לאריזת "סמולינה דורום איטלקית": 14-10 ש״ח (לאריזה של 1 ק"ג).


להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, סופר ספיר, ל.א.ב.ל, לחם ברויטמן אילת, לחמון, שהרבני (כפר סבא), הארץ הטובה בהרצליה,  בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.


 


על גב שקית המוצר מודפס המתכון דלהלן:


 


בצק פסטה בטעמים עם ביצה עלומה


 באדיבות השף רמי סויסה


 


חומרים


לבצק


200 גרם סמולינה דורום מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 


40 גרם בטטה צלויה ומעוכה או תרד מאודה וטחון ללא נוזלים


קורט מלח


2 ביצים שלמות בגודל L


למילוי


250 גרם פטריות שמפיניון או פורטבלו


1 בצל בינוני קצוץ


50 גרם פטרוזיליה קצוצה


3 עלי בזיליקום קצוצים


80 גרם גבינת מסקרפונה


50 גרם גבינת פרמזן מגוררת


50 גרם שקדים קלויים וקצוצים


מלח, פלפל שחור גרוס דק 


אגוז מוסקט


3 כפות שמן זית


 


אופן ההכנה


שמים את כל החומרים במעבד מזון ויוצרים כדורי בצק דביקים בלחיצות קצרות. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים ידנית עד לקבלת מרקם חלק ולא גרגירי. מרדדים במכונת פסטה לעובי מספר 6 וחותכים לרצועות ברוחב 4-3 ס"מ ובאורך 30 ס"מ.


מבשלים במים רותחים ומעט שמן במשך 2 דקות ומסננים. מניחים בצד לצינון.


מחממים את השמן במחבת בחום גבוה, ומטגנים את הבצל להזהבה. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. ממשיכים בטיגון עד לאידוי הנוזלים ולקבלת תערובת יבשה. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום, מערבבים ומניחים במסננת.


לאחר שהתערובת התקררה מעט, מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים ומתקנים טעם לפי הצורך. מניחים רצועת בצק על משטח יבש ומורחים עליה את המילוי. מגלגלים ויוצרים מעין שבלול ממולא, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 5-3 דקות.


מחממים 1/2 ליטר מים עם 1/4 כוס חומץ. מכניסים את הביצה השלמה ללא הקליפה אל המים, להכנת ביצה עלומה. לאחר 3 דקות מוציאים בזהירות ומניחים בצד.


מוציאים את שבלול הפסטה מהתנור, מניחים עליו את הביצה ומגישים.


 


למידע ולמתכונים נוספים:


http://www.hagdolot.co.il


https://www.facebook.com/hagdolot.co.il


 


צילומים: מנחם גרייבסקי


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר