English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

יינות איכות חדשים מיקבי ברקן וסגל לקראת החורף


2 בנובמבר , 2017

לראשונה ולקראת החורף הקרב, 'יקבי ברקן' גאים להשיק את יין המלבק מסדרת האיכות Special Reserve, בציר 2014. זהו יין מושלם ללילות חורפיים בבית, לדייט רומנטי או כמתנה נהדרת לארוחות משפחתיות.


 


זן המלבק


זהו זן ענבים אדום בעל צבע סגלגל חזק ועמוק. המלבק הינו אחד מששת זני הענבים הרשמיים של בורדו שבצרפת. בעקבות מכת קור איומה בשנת 1956 אשר החריבה 75% מהנטיעות בבורדו, החקלאים באזור נטשו את הזן, והיום רוב נטיעותיו מרוכזות באזור קאור בדרום מערב צרפת שם הוא משמש כבלנדר בעיקר, ולפעמים כיין זני. לעומת זאת, בארגנטינה, כבר מאמצע המאה ה- 18 הסתמן המלבק כזן מוצלח במיוחד, וכעת נטועים בארגנטינה יותר מ- 200 אלף דונם של מלבק.


אנו מאמינים כי יין זה מהווה נדבך נוסף בשאיפתנו למצות את הרב גוניות והפוטנציאל של הטרואר הישראלי. אתגר זה נמצא בעיצומו ואנו אף מאמינים שלא יגמר לעולם.


 


רשמי טעימה:


צבע היין אדום עמוק ועז.


באף היין מציג ארומות של תות עץ שחור, עלי דפנה ועשבוניות מעודנת אשר עטופות בנגיעות עץ אלון איכותי ותבלינים מתוקים כגון ציפורן וקינמון.


בפה, היין בעל גוף בינוני וחמיצות מרעננת. טעמי שזיפים שחורים ופיטנגו בשל, מלווים בריחות מנטה, ליקר דובדבנים וטעמי שוקולד מריר משווים ליין סיומת מתובלת ונעימה, אשר מבליטה טאנינים רכים ונעימים.


נתונים טכניים:


·                 בציר: 2014


·                 הרכב זני: 88% מלבק, 12% פטיט סירה


·                 כרם: ריחן (סמוך לריחאניה) שבגליל העליון


·                 גובה הכרם:  700 מ'


·                 זמן וטמפ' תסיסה: המלבק תסס ושהה על קליפותיו למשך 21 ימים. הפטיט סירה תסס ושהה על קליפותיו במשך 12 יום. טמפ' התסיסה נשמרה קבועה על 25 מעלות


·                 יישון: 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות ומשומשות.


·                 אלכוהול: 14%


·                 משקל סגולי: 995.4


·                 חומצה כללית: 6.63


·                 pH: 3.5


 


אודות סדרת Special Reserve:


האתגר הגדול של יינן הוא לבחור לכל זן ענבים את איזור הגידול הטוב ביותר עבורו. החיפוש הבלתי פוסק לפתרון האתגר הוליד את סדרת SPECIAL RESERVE, סדרת האיכות מבית יקבי ברקן. אתגר זה התאפשר בזכות נטיעות האיכות הרבות של יקבי ברקן בשנים האחרונות, ועבודה מאומצת ביקב. אנו מאמינים כי כל יין בסדרה אכן מהווה שילוב ייחודי ואיכותי שבו אדמות גידול מובחרות פוגשות זן ענבים אצילי.


 


כשרות: בהשגחת הרבנות האזורית גזר, ובאישור בית יוסף וחוג חתם סופר


 


מחיר מומלץ לצרכן: 75 ₪ ניתן לרכוש בחנויות היין ואלכוהול המובחרות


 


'יקב סגל':


סדרת רכסים של סגל הינה סדרת יינות מכרמים יחידניים, המוכיחה את עוקץ הטעם של ההליכה אל הגליל, המקופל במושג טרואר וחושפת את המבע המיוחד והחד פעמי של זן ענבים נבחר בכרם מסוים.


 


ארגמן דובב מסדרת רכסים, בציר 2014, עשוי מ- 100% ענבי ארגמן הגדלים בכרם דובב, הנטוע על פסגת הר גודרים שבמרום הגליל. החלקה שניטעה בשנת 1999, שוכנת בגובה 715 מטרים מעל פני הים, על אדמה חרסיתית רדודה מעל סלע גיר. יבול מטרה נמוך ומיקרו אקלים מיוחד במינו הביאו ליצירת יין מרשים זה. הענבים נבצרו ב-24 בריקס, ולאחר הפרדת השזרות הועברו לתסיסה במכלי נירוסטה אנכיים. היין שהה עם הקליפות למשך 28 יום לצורך מיצוי מירבי של טאנינים, צבע וארומות. לאחר התסיסה היין נסחט והמיצוי הראשוני הועבר לחביות צרפתיות ואמריקאיות להתיישנות של 18 חודשים.


 


על הבציר:


שנת הבציר 2014 הייתה שנה מצוינת לכרמים, אך מאתגרת. לאחר אירוע שלג חריג, כמויות המשקעים היו נמוכות מהממוצע בסיכום החורף, נתון שממשיך להקשות על הגידול החקלאי בארץ ישראל. למרות זאת, חודשי האביב החמימים יחסית הביאו להתעוררות אחידה של הגפנים. תקופת ההבשלה בקיץ הייתה נוחה יחסית עם טמפ' נוחות מאוד ביולי ואוגוסט, פרט לכמה אירועים בודדים. נתונים אלו הביאו להבשלה הדרגתית וטובה בכרמי היקב, שהביאו פרי מצוין.


רשמי טעימה:


צבע היין אדום-בורדו עמוק ומבריק. באף היין מציג ארומות עוצמתיות של פרי שחור, עץ אלון איכותי, עשבי תיבול טריים. כל אלו עטופים במסגרת של תיבול מתקתק המרמז לציפורן, קינמון ווניל. בפה היין מאוזן להפליא, ובעל מבנה קל-בינוני. טעמי שזיף אדום, פירות יער ושוקולד מריר ממלאים את הפה בהרמוניה משגעת, ומסיים עם חמיצות מרעננת וטאנינים רכים וקטיפתיים. היין מוכן לשתייה מיידית, אך ימשיך להשתבח עם הזמן בתנאי אחסון נאותים


 


נתונים טכניים:


·                 בציר: 2014


·                 הרכב זני: 100% ארגמן


·                 כרם: דובב (הר גודרים)


·                 גובה הכרם:  715 מ'


·                 זמן התסיסה: היין תסס ושהה על הקליפות למשך 28 יום,


·                 טמפרטורת התסיסה: נשמרה ברמה קבועה של 24 מעלות.


·                 יישון: 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי


·                 אלכוהול: 13%


·                 משקל סגולי: 995


·                 חומצה כללית: 6.34


·                 pH: 3.48


 


כשרות: בהשגחת הרבנות האזורית גזר, ובאישור חוג חתם סופר והרבנות הראשית לישראל


 


מחיר מומלץ לצרכן: 79 ₪ . ניתן להשיג בחנויות היין ונקודות השיווק המתמחות


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר