English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

'מונבטים' סדרת לחמי בריאות מהצומח


2 בנובמבר , 2017

"מונבטים" הם מוצר סטארט אפ בעולם המזון   העשויים משילובים של קינואה, כוסמת, קטניות, דגנים ללא גלוטן, ירקות ופירות. כל חומרי הגלם אורגניים.


'מונבטים' הוא פרי פיתוח של בעז אוליברו, אשר בגלל מחלת מעיים (קוליטיס), חיפש תחליף איכותי, בריא ומזין ללחם ללא גלוטן, כפי שהמליצה לו הנטורופתית שטיפלה בו. בהמלצת הנטורופתית החל בעז לצרוך מוצר ייחודי שהיה על המדף – לחם מקינואה מונבטת שעזר לו להשקיט את התסמינים של המחלה, אך לצערו המפעל שייצר את המוצר הפסיק לייצרו. בלית ברירה החליט בעז להיכנס למטבח ולנסות לייצר בעצמו – ומשם נולדו המוצרים תוך "ניסוי וטעייה".


החזון בפיתוח סדרת 'מונבטים', מציין בעז אוליברו, היה להוציא לשוק מוצרים שיספקו פתרון לתחליף ללחם, שלא יכילו גלוטן בבסיסם, שיהיו בריאים ומזינים, ושיהיו עשויים מרכיבים טבעיים, אורגניים וטהורים בלבד, וללא מרכיבים מן החי. "מוצרי 'מונבטים'," מציין אוליברו, "מיועדים לכל אחד שחשוב לו להכניס לגוף מזון טבעי, בריא ומזין. כמו כן הם מספקים מענה איכותי ומזין לחולי צליאק, לרגישים לגלוטן, לטבעונים ולצמחונים."


חשוב לציין שהמוצרים אינם מכילים קמחים מכל סוג שהוא, תוספות של סוכר או ממתיקים אחרים, הם לא מכילים שמנים ושומנים, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, או שמרים. וכן הם אינם מכילים מרכיבים מן החי.


 


החברה היא בעלת רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות, בעלת רישיון תוצרת אורגנית מטעם חברת "אגריאור", מחזיקה בתו תקן איכות ובטיחות במזון ISO 22,000  מטעם חברת IQC.  באתר החברה אפשר לראות את מגוון בדיקות המעבדה שנעשו למוצרים ובהן בדיקות הגלוטן.


סדרת 'מונבטים' כוללת 15 טעמים, העשויים משילובים של חומרי הגלם, או מחומר גלם אחד. מגוון הטעמים כולל: קינואה, כוסמת וסלק; כוסמת, תמר ותפוח עץ;  קינואה, תמר ותפוח עץ; עדשים צהובות ודוחן; עדשים ירוקות, דוחן, שעועית מש; עדשים כתומות ודוחן; כוסמת, בננה, עדשים כתומות וגזר; עדשים ירוקות; קינואה, כוסמת ובטטה; עדשים צהובות ובטטה; עדשים כתומות, סלק; שעועית מש; כוסמת, דלעת, תאנים וקינואה; כוסמת.


 


הנטורופתית טל בן דוד מסבירה את היתרונות הבריאותיים של מוצרי 'מונבטים': נבטים הם למעשה צמחים צעירים שנבטו זה עתה מתוך הגרעין. תהליכי ההשריה וההנבטה של הגרעינים והזרעים השונים (קטניות, כוסמת, קינואה, דוחן ועוד) "מחייה" אותם ומעלה במידה ניכרת את ערכם התזונתי כדי להעניק לצמח את כל חומרי המזון להתפתחות ולצמיחה. מוצרי 'מונבטים', המיוצרים ממגוון סוגי גרעינים שעברו השריה והנבטה, מכילים כמות מוגדלת של חומרים מזינים, ביניהם חלבונים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו סידן, ברזל ואבץ. בנוסף לכך, תהליך ההנבטה מפרק לגורמים את הפחמימות, החלבונים והשומנים, כך שהם קלים יותר לעיכול ונספגים טוב יותר במערכת העיכול. למוצרי 'מונבטים' ערך גליקמי נמוך התורם לתחושת שובע לאורך זמן, ומתאים לחולי סוכרת. כמו כן הם מספקים פתרון מזין ובריא לכל אחד, כולל לחולי צליאק, לטבעונים ולצמחונים.


אופן האחסון: את מוצרי 'מונבטים' יש לשמור במקפיא עד השימוש. אין צורך בהפשרה מוקדמת.


לפני הגשה יש לחמם את המוצר לפי ההוראות:


טוסטר קופץ – להקפיץ פעמיים בחום גבוה. טוסטר לחיץ – לחמם כ- 5 עד 8 דקות.


בתנור או טוסטר אובן - לחמם מראש את התנור או הטוסטר לחום גבוה של כ- 250 מעלות, להכניס את המונבט ולחממו כ- 5 עד 8 דקות.


איך לאכול:


מומלץ לאכול את 'מונבטים' בשילוב ממרח כלשהו, כגון - טחינה, שמן זית, שמן קוקוס, גבינה, אבוקדו, פסטו, ממרח עגבניות, לבנה, קוטג' ועוד.


באתר החברה אפשר לקבל מגוון רחב של מתכונים המאפשרים לשלב את מוצרי 'מונבטים' בכל ארוחה.


כשרות:


המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית אור עקיבא.


מחיר לצרכן:


כ-28 ₪ לאריזה המכילה 4 יחידות (לפחות 300 גרם).


איך להשיג:


להשיג בבתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.


אפשר להזמין משלוח הביתה בשיווק ישיר  בטל' 04-6904704.


פרטים על מיקום החנויות אפשר לקבל באתר החברה: http://munbatim.com/


 


הצעות הגשה


סביח מונבטים


מחממים מונבט עדשים כתומות. חותכים אותו לרוחב כדי ליצור 2 פרוסות דקות. מורחים על הפרוסות שמן זית, טחינה עם עשבי תיבול, חציל אנטי פסטי, נבטי אלפלפא, חסה סלנובה, פלפלים קלויים, זיתי קלמנטה. אפשר להוסיף עגבניות שרי בתנור שתורמות למתקתקות למנה.


פיצה מונבטים


מפשירים מונבט עדשים כתומות או צהובות. מורחים עליו מעט שמן זית, ממרח פלפלים או עגבניות טבעי, מגרדים מעל טופו או תחליף גבינה. מוסיפים מעל עגבניות שרי, פטריות טריות, זיתי קלמנטה, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מכניסים לתנור ל-10 דקות בחום של 200 מעלות. מגישים עם אנטיפסטי בטטה וזוקיני.


כריך אבוקדו


מחממים מונבט שאוהבים (לא מתוק). מורחים מעליו חרדל דיז'ון גרגירים איכותי, מעל שמים חסה סלנובה, נבטים, פרוסות אבוקדו, עלי רוקט, פטריות טריות, פלפל גרוס.


 


אפשר לראות מתכונים נוספים באתר    http://munbatim.com/


חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר