English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

טחינה חלקה, בהירה וצחורה – טחינה הררית


15 במרץ , 2018

הכירו את השחקנית החדשה בשוק – "טחינה הררית". חומר הגלם שלה הוא שומשום אתיופי הנחשב למעודן יותר בטעמו. מקום הייצור שלה הוא בטורקיה, וטכניקת הייצור משלבת חידושים טכנולוגיים עם שימוש באבני רחיים מסורתיות ועבודה בטמפרטורות נמוכות במיוחד, אשר שומרות על הערכים התזונתיים של הטחינה.


 


הייצור מתחיל בהליך מיון קפדני של גרגירי השומשום. התהליך כולל שלוש רמות של מיון, כשהשלב האחרון נעשה תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת הכוללת עין דיגיטלית שבוררת בקפדנות את כל מה שאינו שומשום טהור. לצורך השוואה, טחינה המיוצרת משומשום שלא עבר תהליכי מיון וניקוי דומים תהיה הרבה פחות צחורה – מה שמספק מדד על טיבה של הטחינה, שכן ככל שצבעה בהיר יותר, כך היא נחשבת לאיכותית יותר.


 


לאחר המיון מנקים את גרגירי השומשום בעזרת סיבובי תוף עם מים. השלב הבא הוא ייבוש  השומשום בתנור פתוח בטמפרטורה שאינה עוברת 50 מעלות, בכדי למנוע התחממות יתר שתוביל לקלייתו – מה שאחראי ישירות על ערכה התזונתי של הטחינה.


 


הטחינה הסופי נעשה באבני ריחיים מסורתיות בהן לא נוצרת טמפרטורה שעולה על 30 מעלות. אם תהליך הטחינה מתרחש בטמפרטורות גבוהות יותר – הולכים לאיבוד חלק מהערכים התזונתיים.


 


התוצאה היא טחינה חלקה, בהירה וצחורה, בעלת טעמים מעודנים הנובעים מבחירת הזן, מהליך המיון, הרחיצה והייבוש, ומתהליך טחינה מבוקר. ובמוצר הזה כמובן אין חומרים משמרים ואין צבעי מאכל.


 


כשרות: בד"צ יורה דעה ורבנות הראשית לישראל


 


מחיר לצרכן: לצנצנת פלסטיק של 500 גרם : 9.9 ₪


 


להשיג ברשתות המזון ובחנויות המובילות


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר