English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

התענוגות של שבוע הספר— פגישה עם אסנת וצבי לסטר


14 ביוני , 2018

בעוד יומיים יסתיים שבוע הספר, שבו אנו עומדים כבר 43 שנים בדוכן שלנו, מוכרים ספרים ומשוחחים עם קוראים. תמיד מתרחש בשבוע הספר משהו חדש ומעניין שכדאי לדווח עליו. הפעם זו הייתה פגישה עם זוג נחמד – ד"ר צבי לסטר ואשתו אסנת לסטר, מחברת הספר תבשילי חמין של שבת. אסנת סיפרה שהספר נולד ממתכוני מאזינים ששודרו בתוכנית "סיר לשבת עם אסנת לסטר" ברדיו "קול רגע" כבר יותר מ-20 שנה, בכל יום שישי וערב חג.


קיבלנו מאסנת את הספר והוא עשוי מכל הלב. המתכונים מוצגים בשמות המאזינים שתרמו אותם. המאכלים הוכנו וצולמו באבזור ובאיכות גבוהים. יש בו טיפים רבים להכנת חמין מוצלח ויש בו מבחר יפה של תבשילי חמין מכל העדות, והוא כמובן כשר.


 


על המחברת


אסנת לסטר נולדה וגדלה בנתניה להורים רות והוגו ראונר יוצאי גרמניה. היא נשואה לדר' צבי לסטר שלמד יחד איתה באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא למד רפואת שיניים והיא למדה סוציולוגיה והיסטוריה ישראלית. את האהבה לקולינריה ולגסטרונומיה ירשה מסבתה פרידל שטראוס, שהוציאה למעלה מ-45 ספרי בישול בשוויץ.


אחרי שנים שעבדה כמורה הבינה כי האהבה והתשוקה הגדולה שלה נמצאות במטבח. משנת 1997 משדרת אסנת את התוכנית "סיר לשבת עם אסנת לסטר" ברדיו "קול רגע" ומצליחה ליצור בה מפגש קולינרי מרתק בין מאזינים ומאזינות, מכל העדות, שמספרים על מאכלים משפחתיים ונוסטלגיים הכוללים זיכרונות וטעמים מהבית.


אוסנת היא אימא לשלושה ילדים וסבתא לשלוש נכדות.


 


על הספר


בתחילת הספר מוקדשים 16 עמודים לטיפים להכנת חמין מוצלח. אחר כך מקבל כל חמין טיפול ממדרגה ראשונה. כל אחד מהמתכונים המופיעים בספר הוא למעשה פרק בפני עצמו הכולל:


קרדיט מלא למי שנתן את המתכון ואת סיפור המשפחה והעדה שלו. זאת בניגוד לאסופות מתכונים דומות בשוק שבהן המחברים ניכסו לעצמם את המתכונים שאספו.


המתכונים מוצגים בניסוח ברור ומפורט של כל מתכון .


מלבד צילומי המנות מפוזרים בספר צילומים של אביזרים אוטנטיים כמו פתיליה, מכונת בשר ידנית, משקלי מטבח עתיקים ושלל סירים עתיקים, המקרינים אמינות


והעיקר כמובן הם צילומי המאכלים האמיתיים ומעוררי התיאבון, שנעשו בצורה מקצועית ואיכותית.


 


על המאכלים שבספר והתמונות שמלוות את הכתבה


יש בספר יותר מ-50 מאכלים. כך, מי שירצה, יוכל להכין שנה שלמה של תבשילי חמין לשבת מבלי לחזור על מאכל כלשהו פעמיים. המבחר של המאכלים הוא תמונה של עדות ישראל. יש בו מאכלים ממזרח וממערב, עם גיוון גדול של מרכיבים ושל שיטות בישול.


בחרנו להציג לכם, עם הכתבה,  את שער הספר, את הצילומים של אסנת במטבח שלה, ושל המטבח עצמו.


המאכלים שבחרנו להציג הם: .


·       חמין טברייני,


·       צ'ולנט הונגרי עם חזה אווז מעושן,


·       חמין חיטה טוניסאי עם קוקלה סולת


·       חמין לפת אלג'ירי שמגישים על קוסקוס.


 


תאור הספר:


231 עמודים , בגודל 21 X 27 ס"מ


כריכה קשה


מחיר קטלוגי  139 ₪


 


לסרטון על ייצור הספר הקליקו כאן.


 


לסרטון הצגת הספר בערוץ 10 הקליקו כאן.


 


לרכישת הספר:


באתר של סטימצקי הקליקו כאן.


 


באתר של צומת ספרים הקליקו כאן.


 


באתר של סימניה הקליקו כאן.


 


ובכל חנויות הספרים המובחרות.


 


צילומים: ד"ר צבי לסטר, גיורא יורב, אסף אמברם, ותומר בורמד


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר