top of page
Rafi Sirkis

מסעדת קורדרו בנווה צדק

במרכז סוזן דלל בתל אביב נמצאת המסעדה קורדרו שנפתחה לאחרונה. הקונצפט של המסעדה הוא יצירת מקום יפה, אלגנטי המגיש ללקוחות אוכל מושקע וחדשני. המטבחים המשפיעים ששמשו השראה למקימי המסעדה הם המטבח הספרדי, האיטלקי והצרפתי. המנות שנוצרו מהשילוש הזה הן בטעמים שהציבור הישראלי מכיר ומעריך.

מקימי המסעדה, סרגיי סולוביוב, יבגני קובל ומיכאל אוסטינוב, צברו ניסיון בתחום הגסטרונומיה והמסעדנות. הם היו בעלי בית מלון קטן בתל אביב וכן בעלי ביסטרו וחברת אירועים. המסעדה החדשה משקפת את רצונם ליצור מקום ברמה גבוהה.


הדבר מתבטא גם בארגון המסעדה כך שתוכל לשמש את הקהל בצורות שונות. חלק מהמסעדה הוא בסגנון ביסטרו צרפתי, עם ספסל מרופד לאורך הקיר וכיסאות ישיבה מהצד השני של השולחן.

חלק אחר של המסעדה מעוצב כמו חדר אורחים, עם כורסאות ושולחנות נמוכים יותר. כמקום אירוח נינוח.

צילום: ולדי סולו

ויש גם שני ברים – בר אחד לאכילה, הפונה למטבח הפתוח ולטאבון שבוערת בו אש, ממנו רואים את השפים מכינים את המנות המוזמנות.

והבר השני לשתייה הפונה לברמן, שמאחוריו מדפי משקאות מצוידים היטב. מן הבר הזה מגישים לסועדים מבחר גדול של יינות בכוס, ישראליים ומיובאים. ויש גם מרפסת גדולה, הצופה על ככר סוזן דלאל, למי שרוצה לאכול בחוץ. המטבח המשוכלל כולל גם מעשנה גדולה בה הם מעשנים בשרים, דגים וגם ירקות.


פתחנו את הערב עם שתי כוסות של סוביניון בלאן צונן, מתוצרת יקב Domaine de la Baume הנמצא בחלק המזרחי של אזור הריבירה הצרפתית, סמוך לעיירה בזייה.


מייד הגיעה גם פוקאצ'ה חמה מהטאבון, ולידה שלוש קעריות של מטבלים: ממרח זיתים שחורים – טפאנאד, ממרח ירוק של פסטו, וקערית קונפי שומים.


מרשימת המנות המופיעה תחת הכותרת "התחלות" בחרנו, על פי המלצתו של סרגיי, שתי מנות מעניינות:


האחת נקראת "לה גאטו או פרומאג' דה לה מר" שהייתה מורכבת מפרוסת "עוגת גבינה" במתיקות מתונה מאוד אשר שמשה בסיס קליל לביצי דג קוד מומלחות – כעין קוויאר כתום. לצד פרוסת עוגת הגבינה היה כדור של פרוסות סלמון מעושן מצופה בפרוסות דקיקות של סלק ומקושט בחלמונים מגוררים של ביצים קשות. והכדור יושב על רוטב של סלק.


מנה ראשונה נוספת הנקראת בתפריט "לה טונה איטליה" הייתה טעימה מאוד. פרוסות טונה אדומה בעישון קר, ולצידה סלט עשיר של עלי אנדייב, אספרגוס, ארוגולה, רצועות דקיקות של זוקיני צעיר, וירקות נוספים ברוטב טעים של גרדת לימון ושמן זית.


מרשימת המנות המופיעה תחת הכותרת "עיקריות" בחרנו, על פי המלצתו של סרגיי, שתי מנות מוצלחות ומעניינות:

מנה עיקרית אחת הייתה פאייה עם נתחי עוף מעושנים, שעושנו במעשנה של המסעדה, בתוך תבשיל פאייה עם אורז, פפריקה מעושנת, זעפרן וירקות רבים, שהוגשה במחבת.


המנה העיקרית הנוספת היה טעימה מאוד. נתח דג מוסר ים ברוטב ולוטה עשיר, ולידו על הצלחת מאפה של פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה.


הקינוחים שבחרנו לסיים בו את הארוחה היו פשוטים: סורבה טעים בטעם תה ירוק וגלידת ווניל.


לסיכום אפשר לומר שהארוחה הייתה מהנה ויחד עם היין ,עם האווירה הנעימה, ועם המוסיקה המרגיעה העברנו במסעדת "קורדרו" ערב נחמד מאד.



Commenti


bottom of page