השף גיא פרץ מפעיל את המסעדה שלו, הנקראת סלון יווני , במלון ווסט אשר נמצא במתחם סי אנד סאן בצפון חוף ימה של תל אביב. המסעדה היא גדולה מאוד ושוקקת חיים. המוסיקה היוונית מושמעת בקול רם מאוד, והשולחנות עמוסים באוכל עם השפעות יווניות.
ניכר שהמקום אהוב על אנשים האוהבים לחגוג ולשמוח. סביב כמה שולחנות גדולים ישבו חבורות גדולות. חלקם חגגו שם ימי הולדת ולכן התנוססו שם בלונים עם מספרי השנה של בעל השמחה. כמעט כולם הצטרפו בשירה ובמחיאות כפיים אל הזמרת וזה הגדיל את תחושת העליצות במקום.
המסעדה היא כשרה חלבית. אין בה בשר והיא מגישה רק מנות המבוססות דגים וגבינות.
אנחנו התחלנו עם מגש ועליו שישה מאזטים שמצורפות אליהם רבעי פיתות חמות. מבחר המאזטים שבחרנו כלל איקרה - סלט ביצי דגים, סלט ירקות עם גבינת פטה, סלט חומוס וטחינה, זיתי קלמטה טעימים ונתחי דג הרינג כבושים.
צילומי המנות: רפי סירקיס
מנות הביניים אופייניות למטבח היווני והן עשויות גבינות מטוגנות. גבינה אחת היא חלומי החתוכה לפרוסות ומצופה בפירורי לחם לפני הטיגון.
הגבינה המטוגנת השנייה הוגשה במחבת טיגון קטנה. המחבת, וגם המנה, נקראות סאגאנקי – וזהו מאכל ידוע ואהוב מאוד ביוון.
מן המנות העיקריות דגמנו דג לברק מטוגן יחד עם בצל, שום, זיתי קלמטה וחתיכות לימון כבוש. על הדג היו זרויים שקדים פרוסים מטוגנים פריכים.
המנה העיקרית השנייה היית פסטה, טורטרליני ממולאים גבינה, מוגשים ברוטב שמנת ומצופים בירקות חתוכים.
הקינוח אחרי הארוחה הגדולה הזו היה קליל. הוא כלל משולשי אבטיח ללא קליפה וקוביות גבינה פטה.
שעות פתיחה
יום ראשון עד חמישי
18:00 - 20:00 שקיעה יוונית 25% הנחה על התפריט
20:00 - 23:00 ערב יווני עם מיטב הזמרים מיוון
ועד אחרון האורחים
יום שישי
12:00 - 16:00 קבלת שבת יוונית
יום שבת
סגור
כתובת:
הרצל רוזנבלום 12, תל אביב יפו
טלפון: 050-774-0025
כשרות:
חלבי מהדרין בפיקוח איגוד הרבנים בישראל
Comments