top of page

האורז האירופי במטבח הישראלי: מסורת קולינרית בטוויסט מודרני

Rafi Sirkis

כבר בשנה השלישית שלו בישראל, האורז האירופי ממשיך לבסס את מעמדו בשוק הישראלי. וזאת לאחר הצלחות מרשימות בשווקים בינלאומיים אחרים כגון: בריטניה, ירדן ואיחוד האמירויות.

האורז האירופי זמין בזנים:

·         קמולינו - Camolino 

·         ג'פוניקה - Japonica 

·         אינדיקה - Indica 


כמה מילים על הזנים

 

זן Camolino

זהו זן האורז עם גודל גרעין בינוני הפופולרי ביותר בעולם, המהווה חלק ניכר מיבול האורז השנתי העולמי.

גרגירי האורז הזה רכים ונדבקים זה לזה לאחר הבישול. יש לו מרקם עסיסי ויכולת לשמור על לחות בבישול, מה שהופך אותו לאידיאלי לריזוטו עשיר, תבשילים וקדרות קרמיות.

 

זן Japonica

זהו זן האורז העיקרי שמגדלים ביפן, קוריאה וסין. טעמו עדין וקצת מתקתק. גרגירי אורז זה הם קצרים וכדוריים. לאחר הבישול הם מעט דביקים, מה שהופך אותם לאידאליים עבור סושי, כדורי אורז או אורז מאודה.

 

זן Indica

זהו אורז פופולרי עם גרגירים ארוכים, שמגדלים אותו באזורים טרופיים וסב-טרופיים בעיקר אסיה, אפריקה ואמריקה. בבישול גרעיני האורז הזה נשארים בודדים "אחד אחד" ופחות נדבקים זה לזה, מה שהופך אותו לאידאלי למנות כמו ביריאני, מקלובה  ואורז מטוגן.

 

 

קיימות ואקולוגיה

זני האורז האירופי המיובאים לישראל גדלים בשדות הפוריים של צפון יוון, על גדות הנהרות אקסיוס, לודיאס ואליאקמונאס באזור העיר סלוניקי. זהו אזור בעל מערכת אקולוגית עשירה המתאימה מאוד לגידול אורז. גידול האורז נעשה בשיטות חדשניות, המבטיחות יבולים גדולים, ובאיכות גבוהה.


צילום: יח"צ האורז האירופי

 

כשהבריאות פוגשת את הצלחת

מעבר לטעמו המעולה, יש לאורז האירופי ערכים תזונתיים גבוהים. הוא עשיר בוויטמיניB  , תיאמין, ניאצין וריבופלבין וכן במינרלים חיוניים כמו סלניום. עם פחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה מתמשכת, חלבונים ומיקרו-נוטריינטים מתכתיים המחזקים את יתרונותיו הבריאותיים. התזונאים ממליצים לשלב פחמימות איכותיות בארוחות היומיות, כאשר כ-55% מהקלוריות היומיות אמורות להגיע מהן האורז האירופי מספק לכך פתרון מושלם.

 

מגוון טעמים לכל עונה וסגנון בישול

באתר הרשמי ובערוצי המדיה החברתית של המותג ניתן למצוא מגוון מתכונים בהשראת המטבחים הישראלי והאירופי, כולל פרשנויות מודרניות למנות מסורתיות כמו דולמה ממולא, ריזוטו עם ירקות טריים ופודינג אורז בניחוח לבנדר.

 

עתיד המטבח הישראלי כבר כאן

השילוב בין טעם, בריאות וקיימות הופך את האורז האירופי למרכיב מבוקש הן בקרב שפים מקצועיים והן בקרב בשלנים ביתיים. הבישול הופך לחוויה עשירה וטעימה, ידידותית לסביבה ובהתאמה לאורח החיים העכשווי.

 

למידע נוסף ומתכונים מעוררי השראה:

האתר הרשמי www.europeanrice.eu




יוטיוב youtube.com/rice_eu

1 Kommentar


Adnan again
Adnan again
לפני יום

Cepat, gratis, dan terpercaya – hanya di kuyhaa.

Gefällt mir

SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page