ביקרנו בפיצרייה הנקראת קראפט פיצה ביסטרו הנמצאת בקומת הביניים של כיכר אתרים בתל אביב. זו פיצרייה חדשה שהוקמה על ידי דוד קפלן שהוא בעצם ירושלמי. בירושלים יש לו שתי פיצריות ובמודיעין עוד אחת. כל המקומות כשרים מאד וגם בזו של כיכר אתרים מתנוסס שלט כשרות מהדרין של רבנות תל אביב.
דוד קפלן הוא איש של מלאכת כפיים. הוא אוהב לעבוד וליצור כל הזמן. הפיצרייה עצמה מושקעת מאוד. וקפלן הוא זה שעסק במלאכת העיצוב והביצוע. גם הרצפה, הקירות והתקרה מעוצבים בצבעים שונים. בעוד שהרצפה ישרה – הקירות והתקרה מקושטים בתבליטים שונים בדוגמאות המזכירות פרחים. וכל אחת צבועה בצבעים אחרים –הצבעים הם בעיקר צבעי אדמה: חום, כתום, אפור, צהוב. והכל מעשה ידיו.
הפיצרייה נקראת CRAFT וגם קראפט, שבשם כבר מרמז על אהבתו של דוד קפלן למלאכת כפיים. לא רק את המסעדה הוא עיצב. גם הפיצות הנאפות בפיצרייה שלו מקבלות מגע אישי. הוא מכין פיצות עם חידושים. למשל פיצה המצופה בפרוסות דקות של סלק מעושן, או פיצות לבנות לגמרי עם רוטב לבן הכולל פטריות ושמן כמהין המיועד להדגיש את האוממי שלהן. הוא סיפר שהוא למד להכין בעצמו פיצות במשך חצי שנה, שבה אפה פיצות כל הזמן עבור משפחתו וחבריו.
הפיצרייה שנפתחה בכיכר אתרים היא לא דוכן פיצות בלבד. היא גם מקום אכילה, כמו מסעדה קטנה, איטלקית, או ביסטרו. המקום מנפק גם כמה מנות פסטה טעימה מאוד וגם מבחר סלטים מושקעים. ולסיום אפשר להזמין קינוח מתוק לצד הקפה/או/תה.
אחת מחמישים הפיצריות הטובות בעולם
לפני כמה שנים ביקר בארץ צוות טלוויזיה מחו"ל. הם במקרה הגיעו לפיצרייה של דוד קפלן בירושלים וכל כך התלהבו מהפיצות שם והחליטו להכתיר אותה בתואר זה.
תפריט הפיצרייה של קראפט
התפריט הוא גדול ומכובד ומציע פתיחים שונים כמו פוקצ'יות מהתנור עם מטבלים מתאימים, פסטות, סלטים וכמובן פיצות.
מנות ראשונות
יש בתפריט חמש מנות ראשונות.
אנחנו בחרנו מתוכן שתיים:
פתחנו את ארוחת הטעימות עם פוקצ'ה לוהטת מתנור האבן (30 ₪ ) שגם הוא מקושט.
היא הגיעה לשולחן יחד עם צלחת מאורכת עם שלושה שקעים, שבהם שמן זית, חומץ בלסמי ומלח.
צילומי המנות: רפי סירקיס
אחריה היגיע לשולחן סלט פנזנלה (52 ₪ ).
זהו סלט איטלקי שהוגש בקערה משולשת, די עמוקה. הוא הכיל נתחי עגבניות, קוביות מלפפון, בצל, קישוא, קרעי מוצרלה טרייה לבנים, קרוטוני לחם קלויים, צלפים מוחמצים, ועלי בזיל גדולים וירוקים.
פסטות
במדור הפסטות שבתפריט מוצעות שלוש מנות.
אנחנו בחרנו רביולי סלק וריקוטה (64 ₪ ) ברוטב חמאת לימון וטימין עשיר. זו מנה מוצלחת מאוד, וטעימה מאוד.
המנה הוגשה לנו בצלחת עמוקה, מלאה בנדיבות ברביולי קטנים, ממולאים בסלק וגבינה ומוגשים ברוטב לבן וטעים עם פיסות פטריות.
פיצות
הפיצות של קראפט פיצה ביסטרו הן בסגנון נאפולי. מכינים אותן מבצק מחמצת שתפח במשך שלושה ימים.
בהכנתן הם משתמשים ברוטב עגבניות מתובל שמוכן במקום ובגבינות מוצרלה ופרמזן.
אנחנו טעמנו מהפיצה עם הסלק שנקראת מסולקת (48 ₪ ). היא כללה מעט רוטב עגבניות, פרוסות סלק מעושן, פרוסות בצל סגול וגם חומץ בלסמי מצומצם, על מנת לשמור על הגוון הסגול, ופלפל שחור.
הפיצה השנייה הנקראת אוממית (48 ₪ ) מדגישה את ה"אוממי" – אותו טעם החמישי שקשה להגדירו. הפיצה הכילה פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלו , רוטב בשמל לבן ושמן כמהין להדגשת האוממי.
שתי הפיצות הוגשו עם אותה צלחת מאורכת עם שלושה שקעים, שבהם הפעם היו רוטב אדום, ממרח שום טעים ורוטב ירוק חרפרף. ואת הפרמזן ביקשנו וקיבלנו בקערית קטנה שהגיעה יחד עם הפיצה
קינוחים
מאוד אהבנו את הקינוח: קרם ברולה (38 ₪ ). קרם בהיר וחלקלק אפוי בתנור עד להתייצבות, בתוך תבנית לבנה מתאימה. לאחר הצינון הוא מקבל ציפוי סוכר חום ושברירי על ידי שזורים עליו סוכר ובעזרת מבער קטן "שורפים" את הסוכר עד שהוא נמס, משחים ומתקשה בחזרה. (משמעות השם "ברולה" היא "שרוף").
כתובת:
הירקון 169 – קומת הביניים של ככר אתרים תל אביב
שעות הפעילות (בתקופת ההרצה )
א-ה' החל מ 16:00 ועד 22:00
טלפון:
03.310.4775
משלוחים
באמצעות וולט
איך מגיעים?
אל קומת הביניים של כיכר אתרים אפשר להגיע בכמה דרכים:
מהטיילת – גרם המדרגות הראשון בלבד.
מכיכר אתרים – יורדים חצי הדרך לטיילת.
מהחנייה – עולים במעלית, הנמצאת בצד הדרומי של החניון, לקומה מספר 1
Comments